En Sıcak Konular

Roubini: Yakında duvara toslayacağız

18 Eylül 2012 17:38 tsi
Roubini: Yakında duvara toslayacağız 'Kahin' lakaplı ünlü ekonomist Nouriel Roubini, hem kötü hem de iyi habere sevinen piyasa dengeli piyasa değildir diyerek uyardı

"Kahin" lakaplı New York University ekonomi profesörü Nouriel Roubini, Avrupa daki krizin gittikçe derinleştiğini ve bunun için uygun önlemlerin alınmadığını ifade etti.

Project-syndicate sitesinde yazdığı "Ateşle oynamak" isimli makalesinde Roubini, piyasaların son zamanlarda hem iyi hem de kötü haberlerle yükseliş yaşadığını hatırlatarak bunların dengeli piyasalarda görülen özelliklerden olmadığını söyledi.

Euro Bölgesi ndeki resesyonun daha da derinleşeceğini iddia eden Roubini, daha önce gerçekleştirdiği bir kehaneti tekrarlayarak Yunanistan ın 2013 te Euro Bölgesi nde olamayabileceğini söyledi. "İspanya -tıpkı Yunanistan gibi- resesyonun derinlerine savruluyor ve Troyka dan full kapsamlı bir kurtarma paketine ihtiyacı olabilir"

diyen Roubini, Euro Bölgesi nin çevresinde yaşanan kemer sıkma bitkinliğiyle, çekirdekte yaşanan kurtarma fonu bitkinliğinin yavaş yavaş çakışmaya başladığını ifade etti.

Roubini, "Yakın zamanda ekonomik büyümeyi tekrar rayına koyacak politikalar olmadan parasal birliğin ayrılması engellenemez, sadece ertelenir" dedi.

Yazısını yine bir uyarıyla bitiren Roubini, "Herkes tenekeyi yokuştan aşağı tekmeliyor, ve teneke hem büyük yükselen piyasalar hem de ileri ekonomiler için gittikçe ağırlaşarak duvara doğru yaklaşıyor. Politika yapıcılar ya duvara toslayabilirler ya da ihtiyaç duyulan liderliği ve vizyonu göstererek güvenli bir şekilde engellerler"
dedi.



Bu haber 1,002 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,721 µs