En Sıcak Konular

'Bitlis'i yabancı gizli servis ajanları öldürdü'

18 Eylül 2012 17:36 tsi
Emekli Albay Arif Doğan, Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili soruşturmada ifade verdi. Doğan, Eşref Bitlis'in yabancı gizli servis ajanlarınca öldürüldüğünü iddia etti.

'Ergenekon'' davasının tutuksuz sanıklarından emekli Albay Arif Doğan, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na ambulansla geldi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen, ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanıklarından Arif Doğan, Teörle Mücadele Kanunu'nun (TMK)10. Maddesi'yle görevli özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ümit Zafer Çolak'a ifade verdi.

Doğan'ın, 1993 yılında eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümüne neden olan uçak kazasına ilişkin soruşturmayla ilgili, talimatla ifadesi alındı.

Çıkışta soruları yanıtlayan Doğan, Eşref Bitlis'in yabancı gizli servis ajanlarınca öldürüldüğünü iddia etti.

ADLİYEDEN AYRILDI
İfade verme işleminin ardından Doğan adliyeden, otopark kapısından çıkarak ayrıldı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Doğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in uçağının düşmesine ilişkin yürütülen bir soruşturma kapsamında talimatla ifade vermek üzere adliyeye geldiğini belirterek, şunları söyledi:

''Ankara'dan talimat gelmiş. İnternete düşen bantlar vardı. Onların içinde rahmetli Eşref Paşam ile ilgili (Eşref Bitlis) bir şeyler varmış. Onun uçağının düşmesiyle ilgili yürütülen bir soruşturma. Değerlendirmelerimi sordular. Onları söyledim. Daha önce bantların tahkikatıyla ilgili sayın Savcı Zekeriya Öz'e 2 gün boyunca ifade vermiştim. 'O bantların hepsi sahte' demiştim. 'Gerçeği yansıtmıyor' demiştim. Yine öyle dedim.''

''BİTLİS'İN UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ KGB, CIA İŞİ''

İfade alan savcı Çolak'ın kendisine, ''Eşref Bitlis ile ilgili düşenceniz, değerlendirmeniz nedir?'' diye sorduğunu anlatan Doğan, ''Benim değerlendirmem bu işte. 'Rusya'nın KGB'si, Amerika'nın CIA ve FBI'sı, İsrail'in MOSSAD'ı, Türkiye'nin Orta Doğu ile ilgili ilişkilerini kesmek için yaptı' dedim. PKK kanalıyla tampon bölge oluşturmak amacıyla yapılıyor. Rahmetli Eşref Paşa,  bunu ortaya çıkarmak için bayağa mesafe katetmişti. 'Bu suikastı KGB, CIA-FBI, MOSSAD yapmıştır' dedim'' şeklinde konuştu.

Emekli Albay Arif Doğan, internete düşen ses kayıtları nedeniyle özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e bilgi vermek için 30 Eylül 2010'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gitmiş ve 8 saat süresince ifade vermişti.

Emekli Albay Arif Doğan, bir dönem faili meçhul cinayetler ile anılan JİTEM'i kendisinin kurduğunu iddia ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümüne ilişkin 2010 yılında başlattığı soruşturma halen devam ediyor.(AA) 

Bu haber 854 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,379 µs