En Sıcak Konular

Bakan Yıldırım'dan HGS açıklaması

18 Eylül 2012 17:18 tsi
Bakan Binali Yıldırım, Hızlı Geçiş Sistemi ygulamasının ilk gününde 3 bin 973 adet HGS etiketi satın alındığını açıkladı...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hızlı Geçiş Sistemi'nin (HGS) güzel bir başlangıç yaptığını belirterek, uygulamanın ilk gününde 3 bin 973 adet HGS etiketi satın alındığını, 6 bin 811 aracın da HGS etiketiyle otoyol ve köprülerden geçiş yaptığını bildirdi.

Bakan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HGS'nin dün kullanılmaya başladığını hatırlatarak, HGS'nin ilk günden vatandaşlardan ilgi gördüğünü söyledi.

HGS etiketlerinin, tüm PTT şubeleri ile otoyollar üzerinde 29 noktada bulunan PTT gişelerinde satışa sunulduğunu belirten Yıldırım, Hızlı Geçiş Sistemi etiketlerinin bir hafta önce satışa sunulduğunu ve bugüne kadar 7 bin 218 adet Hızlı Geçiş Sistemi etiketi satın alındığını kaydetti.

HGS uygulamasının ilk gününde ise 3 bin 973 adet HGS etiketi satın alındığını ve 6 bin 811 adet aracın HGS etiketlerini kullanarak köprü ve otoyollardan geçiş yaptığını ifade eden Bakan Yıldırım, HGS'nin Kartlı Geçiş Sistemi'ne (KGS) göre yüzde 20 daha avantajlı olduğunu vurguladı. Yıldırım, 2013 yılı başına kadar HGS'nin, KGS'nin yerini almasını amaçladıklarını bildirdi.

Uygulama çok yeni olmasına rağmen HGS kullanımında bir sorunla karşılaşılmadığını ifade eden Yıldırım, uygulamanın birinci gününde yaklaşık 7 bin aracın hiç bir sorun yaşamadan, kolaylıkla sistemi kullandığına ve kendilerine ulaşan herhangi bir şikayet veya aksaklık bulunmadığına işaret etti.

KGS'nin yoğun zamanlarda tıkanmalara yol açtığını, buna karşılık HGS'nin daha seri geçiş imkanı sağladığını ifade eden Yıldırım, HGS'nin trafik tıkanmaları nedeniyle yaşanan mağduriyetleri de azaltacağını söyledi.

-''İşimiz, gücümüz vatandaşın hayatını kolaylaştırmak''-

Başlangıçta trafik yoğunluğunun az olduğu gişelerde bir tane, trafik yoğunluğunun yüksek olduğu gişelerde iki tane HGS gişesi konulduğunu anlatan Yıldırım, ''Bizim bütün işimiz, gücümüz vatandaşın hayatını kolaylaştırmak. Hem temini kolay hem de araçlar durmadan hızlı bir şekilde geçecek. İlk günden gösterilen ilgi, vatandaşlarımızın bunu kısa sürede benimsediğini gösteriyor'' diye konuştu.

Vatandaşların ellerinde bulunan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve KGS kartlarına yüklenmiş olan bakiyeler tükendikçe HGS'ye geçişin daha da artacağına dikkati çeken Yıldırım, 2013 yılbaşına kadar KGS kullanan vatandaşların tamamen HGS geçmiş olacağını söyledi.

-''Köprüler rahatlayacak''-

KGS'de araçların gişede durmak zorunda olduğunu, bunun önemli ölçüde zaman kaybettirdiğini ve köprü girişlerinde yığılmalara yol açtığını anlatan Yıldırım, bütün gişelerde HGS'ye geçildiğinde trafiğin daha seri akacağını ve köprü girişlerindeki yığılmaların önemli ölçüde ortadan kalkacağını söyledi.

Yıldırım, HGS'nin uygulamaya konulduğu ilk günün okulların açıldığı güne denk geldiğini, bu nedenle İstanbul'da toplu taşıma araçları ücretsiz olduğu için trafiğin çok yoğun olmadığını, buna rağmen sadece İstanbul gişelerinde 2 bin 663 aracın Hızlı Geçiş Sistemi'ni kullandığını kaydetti.

Bakan Yıldırım, ''HGS'nin daha ekonomik ve hayatı daha kolaylaştırıcı yönlerinin bulunması nedeniyle vatandaşlarımızın ilgisini çeken bir uygulama olduğu görülüyor'' dedi.

AA



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,226 µs