En Sıcak Konular

Mersin'de 2B için 13 bin 500 başvuru yapıldı

18 Eylül 2012 16:21 tsi
Kamuoyunda 2B olarak bilinen vasfını yitirmiş orman arazilerin satışı ile ilgili başvuruların Mersin'de yaklaşık 13 bin 500'e ulaştığı bildirildi.

Mersin Defterdarı Veli Tunçez, yaptığı yazılı açıklamada, kentteki 2B arazisi kullanıcılarının "6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanuna" göre satın alma başvurularını, Mayıs ayından itibaren Defterdarlık, ilçelerde ise Mal Müdürlüklerince alınmaya devam ettiğini belirtti.

Söz konusu arazilerin satışında, 2B arazisi kullanıcılarına tarihi fırsat niteliğinde avantajlar sağlandığını ifade eden Tunçez, şöyle devam etti:

"Arazileri almak isteyenler, peşin ödemelerde yüzde 44, yarısı peşin ödemelerde yüzde 37, taksitli ödemelerde ise yüzde 30 indirim yakalayabilecek. Ayrıca tapuda yapılacak işlemlerin harçtan muaf tutulması avantajını yakalayan arazi kullanıcıları, belediye mücavir alan sınırları içerisinde 3 yılda faizsiz 6 taksit, belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz 8 taksitte ödeme avantajı bulabiliyor. Bilindiği üzere yukarıda sayılan avantajlardan yararlanmanın ön şartı başvuruda bulunmaktır. 2B kullanıcıları, satış bedellerine mahsup edilmek üzere belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin TL, dışında olanlar için ise bin TL başvuru bedeli yatırarak satın alma başvurusu yapabilmektedirler."

Tunçez, 2B başvuru bedellerinin Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası'nın tüm şubeleri ile Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ve Mal Müdürlüklerine yatırılabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"İlimizde, 2B arazisi kullanıcı vatandaşlarımızın satın alma başvurularını kolay ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla başvuru dilekçeleri, ilgili mahalle ve köy muhtarlarıyla işbirliği yapılarak, il merkezinde Defterdarlık, ilçelerde ise Mal Müdürlüklerinde oluşturulan ekiplerimizce Ağustos ve Eylül aylarında belirli bir program dahilinde mahalle ve köylere gidilerek mahallinde elden alınmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda, ilimizde bugüne kadar 2B arazileri ile ilgili olarak yaklaşık 13 bin 500 başvuru yapılmıştır. 2B arazisi kullanıcı vatandaşlarımızın sunulan bu tarihi fırsatlardan yararlanmaları için en geç 30 Ekim 2012 tarihine kadar başvurularını yapmaları kendi menfaatlerinedir."(aa)



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,278 µs