En Sıcak Konular

Altın fiyatları bugün nasıl seyir izleyecek?

18 Eylül 2012 14:19 tsi
Altın artacak mı düşecek mi? Altın fiyatlarının yükselişi devam eder mi? Altın ne olur? İşte günün altın analizi ve yorumları...

Altın cephesine baktığımızda emtia fiyatlarının geri çekilmesi, altın fiyatlarında da bir miktar satışların gelmesine neden oluyor., Kar realizasyonlarının görüldüğü sarı madende düşüşlerin henüz, başlamadığını düşünüyoruz.


Bugün bir miktar yukarı yapmasını, beklediğimiz altında zaten düşüşleri alım fırsatı olarak gördüğümüzü, her fırsatta söylüyoruz. Dün akşam petrolda görülen 3 dolarlık ani, düşüş tüm emtia fiyatlarını sert bir şekilde etkiledi ve düşüşün, sebebi henüz netleşmedi. Tombul parmak olabileceği nitelendirilen bu, düşüş hareketinin sınırlı kalması ise piyasanın bugün tekrar yukarı, doğru hareketlenmesine sebep oluşturmakta.


Teknik bazda baktığımızda, haftalık pivot noktamız olan 1754 seviyesine kadar düşen altında bu, seviyenin üstünde kaldığımız sürece alış baskısı görülecek ve fiyatlar, yukarı doğru hareketlenecektir. 1768 seviyesi kırıldığında 1777, seviyesine kadar yükselecek olan altında bu seviyenin üstünde 1796, yolu açılacaktır.


Aşağıda ise 1754 haftalık pivot noktamız, kırıldığında 1740 seviyesi destek oluştururken bu seviyenin, kırılmasıyla 1724 seviyesine kadar düşecek olan sarı madende 1724, seviyesi ilk alım noktamızı oluşturmakta. Altında kademeli alım yapma, taraftarıyız.




Tarafından Hazırlanan Kıymetli Madenler Raporu:


ALTIN YENİ HAFTAYA KAR SATIŞLARIYLA GEVŞEYEREK BAŞLADI

Haftaya 1769.60 dolar/ons’la başlayan altın Asya’da 1776, dolar/ons’a kadar yükseldi. Avrupa’da ise piyasaların açılmasının, hemen ardından gevşeyerek 1770 dolar/ons seviyesine çekildi.


Euro/dolar paritesi de dar bantta 1.31 üzerinde seyir izlerken, ilk, gün itibariyle ABD’den açıklanan kritk veriler grafiklerde oynamaya, neden oldu. Ülkenin, New York Eylül imalat endeksi, yeni siparişler, istihdam endeksindeki ciddi düşüş verilerinin ardından Euro, dolar, karşısında 4 Mayıstan itibaren kaydedilen en iyi seviye olan 1.3172’ye, ulaştı.


Bu seviyede tutunazken, altın seans sonuna doğru ons’ta 15, dolar kaybederek 1754.30 dolar/ons’a kadar geri çekildi. Kapanışta, 1761.18 dolar/ons’ta dengelenen altın günlük bazda yüzde 0.5 kaybetti., Sabah seansında gevşemeye devam eden altın, 1755 dolar/ons dolar/ons, dolayında işlem görüyor.


Bugün beklenen veriler Almanya’dan ZEW ekonomik endeksi, ABD’den, kırmızı kitap, hazine bonoları, toplam sermaye akışı NAHB konut, piyasası endeksi şeklinde. Ayrıca Chicago Fed Başkanı Evans’ın, konuşması da piyasalar tarafından takip edilecek.

İntegral Menkul Tarafından, Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın kontratlarında, Perşembe günü sonlanan FOMC toplantısı ve, FED’in parasal genişleme planları sonrası görülen sert yükselişlerin, bir nebze hız kestiğini ve geçtiğimiz gün 1766-1776 bandında, hareketlerin gerçekleştiğini gördük.


İlerleyen saatlerde ise, Emtialarda yaşanan sert düşüşlerle birlikte Altın’da 1754 seviyelerine, varan geri çekilmelere şahit olduk. Bu sabah itibariyle işlemlerin, 1755$ seviyesinden gerçekleştiğini gördüğümüz Altın kotasyonunda, yatırımcılarımızın bu aşamada, olası düşüşlerde 1746$ / 1747$, seviyelerinden alış yapmalarının, 1743,5$ seviyesinin altını stop, seviyesi olarak, 1756/1757$ seviyelerini ise hedef noktalar olarak, belirlemelerinin uygun olabileceğini düşünmekteyiz.


Bugün ABD’de, açıklanacak olan Cari Hesap ve Avrupa’da ZEW Ekonomik Hassasiyet, verisi takip edilmelidir.


GCM Menkul Kıymetler Tarafından, Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın fiyatları kar satışlarına 1790-1830 seviyeleri arasına, gelmeden başladı ve gün içerisinde gelen satış baskısı ile beraber, 1753 seviyesine kadar geriledi. Gerek ABD borsalarındaki gerileme, gerekse Dolar endeksindeki düzeltme yükselişlerinin altın fiyatları, için olumsuz bir gelişme olduğunu gün içi hareketlerinden, gözlemleyebiliyoruz.


Genel olarak baktığımızda yükseliş baskısının, sürdüğü altın fiyatlarında 1747 desteğinin önemli olduğunu ve bu, destek kırılmadan tepki satışlarının baskınlığından bahsedemeyeceğini, söyleyebiliriz.


Eğer altın fiyatları 1747 desteğini kıramazsa yeniden, zirve seviyelerine gitmek isteyeceği gibi 1747 desteğinin kırılması, ile kar realizasyonlarının başlayacağını ve bu durumun altın, fiyatlarını 1730 seviyesine kadar geri çekebileceğini söyleyebiliriz.



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,199 µs