En Sıcak Konular

Ergenekon'da 232. duruşma

18 Eylül 2012 12:07 tsi
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 65'i tutuklu 274 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 232'inci duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP İzmir Milletvekilli gazeteci Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 39 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanığın gelmediği duruşmada, ''Odatv'' davasının tutuklu sanığı bu davadan tutuksuz yargılanan Yalçın Küçük de hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, tutuklu sanıklardan Mehmet Demirtaş'ın tanığı Burhan Yılmaz'ın hazır olduğunu, dün rahatsızlandığı için ifadesi alınamayan başka suçtan tutuklu yargılanan tanık Emrah Özdemir'in de sağlık sorunlarını bildiren dilekçe gönderdiğini kaydetti.

Duruşmada daha sonra 12 Haziran 2007'de Ümraniye'de ele geçirilen 27 el bombasının bulunduğu gecekondunun ön tarafındaki büfede çalışan Burhan Yılmaz tanık olarak dinlenildi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında 19 Haziran 2007'de emniyette ifadesi alınan Yılmaz, bombaların bulunduğu evin ön tarafındaki büfeyi kendisinin çalıştırdığını, bu gecekonduda dayısı Mehmet Demirtaş'ın kiracısı olarak kalan tutuksuz sanıklardan Ali Yiğit'in de yanındaki manavı işlettiğini söyledi.

Yılmaz, daha önceden Mehmet Demirtaş'ın işlettiği otogaz istasyonunda da çalıştığını ifade ederek, tutuklu sanıklardan Oktay Yıldırım'ın istasyona arada sırada geldiğini belirtti.

Oktay Yıldırım'ın büfeye de 5-6 kere geldiğini anlatan Yılmaz, ''Ali Yiğit ve Mehmet Demirtaş, Oktay Yıldırım'a 'komutanım' diyordu. Demirtaş ve Yıldırım çay içerken kendi aralarında konuşuyorlardı. Ancak ne konuştuklarını duymadım'' dedi.

Başkan Özese'nin soruları üzerine Yılmaz, el bombalarının eve nasıl getirildiği konusunda bilgisi olmadığını belirterek, Ali Yiğit ile aynı evde kalan babası Şevki Yiğit'in de kendisine bombalardan söz etmediğini dile getirdi.

Yılmaz, savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in soruları üzerine de, polisler tarafından evde yapılan aramayı şöyle anlattı:

''Arama yapılmadan 15 gün önce Ali Yiğit evden taşındı. Saat 10.00-11.00 arasında gürültü koptu. Polisler geldi. Bahçeyi aradılar. Bana 'Sen karışma otur yerine' dediler. Amirlerine çay yaptım. Mehmet Demirtaş'ı aradım, geldi. Ali Yiğit de tesadüfen oradan geçiyormuş. 'Anahtarı getireyim, kapıyı kırmayın' dedi. Yiğit anahtarı getirmeye gidince polisler çatıda 'bingo' dediler. Ellerinde bir poşet içinde kutu vardı. El bombası olduğunu daha sonra gazetelerden öğrendim. Bombaları daha önceden görmedim. Saat 14.00-15.00 gibi polislerin işi bitti. Ertesi gün Ali Yiğit'i takbikata getirdiler. Sonra da köpeklerle gelip, arama yaptılar. Beni de emniyete götürdüler.''

Gecekondunun çatısına dışarıdan çıkıldığını belirten Yılmaz, merdiven dayanarak manavdan ve manavın yanındaki balıkçıdan da çatıya çıkılabileceğini anlattı.

Duruşma, Yılmaz'ın tanık olarak dinlenilmesiyle devam ediyor.

aa


Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,378 µs