En Sıcak Konular

Merkel'den Türkiye'ye övgü

17 Eylül 2012 16:45 tsi
Merkel'den Türkiye'ye övgü Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin Suriye'den gelen mülteciler için yaptıklarının takdire şayan olduğunu söyledi.

Basın kuruluşlarının Berlin temsilcileriyle bir araya gelen ve soruları yanıtlayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Merkel, Almanya'nın Suriye krizi konusundaki duruşunun belli olduğunu vurgulayarak Avrupa Birliği (AB) ve ABD ile fikir birliği içinde olduklarını ancak Birleşmiş Milletler'den bağlayıcı bir karar çıkamamış olmasını üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti.

Türkiye'nin de Suriye'den gelen sığınmacılara kapısını açık tutmasının ve yaptığı yardımların takdire şayan olduğunu vurgulayan Merkel, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahtar El-İbrahimi'nin de başarılı olmasını istediklerini ifade etti.

IRKÇI CİNAYETLER

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk toplam 10 kişinin öldürülmesiyle suçlanan aşırı sağcı "Nasyonalsosyalist Yeraltı" (NSU) terör hücresi üyelerinin işlediği cinayetlere de değinen Merkel, olayların aydınlatılması konusunda bazı aşamalarda sorunlar yaşandığını kabul ederek, bu durumdan dersler çıkarılması gerektiğini belirtti.

Merkel, cinayetlerin "Almanya'nın bir ayıbı olduğu" sözünü yineleyerek , "10 yıl boyunca bu cinayetlerin açıklanamaması bazı kurumlarda bazı iyileştirmelerin yapılması gerektiğini gösteriyor. Dosyaların imha edilmesi yönündeki sürelerin de standartlaştırılması gerekiyor" dedi.

VAİZ JONES'E ALMANYA'YA GİRİŞ İZNİ YOK

Alman Başbakan, Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemi ile gündeme gelen ve Hz. Peygamber'e hakaret içeren filmi destekleyen Amerikalı Hristiyan vaiz Terry Jones'un Almanya'ya girişine yasak getirilmesini de savundu.

Hz. Muhammed'e hakaret içeren videonun yasaklanması konusuna da değinen Merkel, filmin kamuya açık bir yerde gösterilmesinin güvenliği tehdit edip etmeyeceğinin hukuki olarak incelendiğini belirterek, "Bunun için iyi sebepler olabileceğini düşünüyorum" diye konuştu. Merkel, tüm bu tartışmaların diyalogla çözülebileceğini de vurguladı. (AA)


Bu haber 948 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,139 µs