En Sıcak Konular

'Bazı illerde acilen sıkı yönetim ilan edilmeli'

17 Eylül 2012 15:23 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, artan terör saldırıları karşısında Türkiye'nin bir bölümünü kapsayacak şekilde; olağanüstü hal veya sıkıyönetim ilan edilmesi gerektiğini söyledi. 'PKK milletin ciğerini dağlamaktadır. Hüküm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, artan terör saldırıları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli meselesinin bölücü terör ve kalleş saldırıları olduğunu kaydetti.

Şehitlerin arkası arkasına gelmeye devam ettiğini kaydeden Bahçeli, "Daha ne kadar şehit vereceğimiz, daha ne tür acılarla karşılaşacağımız belli değildir. Her gün, ama her gün kayıp haberleri, bayrağa sarılı şehit tabutları doğup büyüdükleri baba ocaklarına gözyaşları içinde gelmektedir. Şu an da bile vatanımızın bir yöresinde bir evladımız belki şehit düşmüş, belki de düşmek üzeredir. Sanki Türk milleti savaştadır da açılan cephelerden vatan evlatlarıyla ilgili kara haberler peş peşe gelmektedir. Kaybettiğimiz canlar hepimizi kedere sevk etmekte, yüreklerimizi yangın yerine çevirmektedir." diye konuştu.

"TÜRK BAYRAĞININ İNDİRİLMESİ MİLLETE VURULAN EN BÜYÜK DARBEDİR"

Türk bayrağının Beytüşşebap'ta asılı bulunduğu askeri lojman balkonundan ahlaksızca indirildiğine dikkat çeken Bahçeli, şöyle konuştu: "Ülkeyi yöneten Başbakan bunu normal karşılamaktadır. Bayrak tahrik unsuru olarak gösterilmekte, bölücü odaklar rahatsız olmasın diye mütecaviz bir müdahaleye konu olmaktadır. Türk bayrağının inmesi Türk milletinin şeref ve asaletine vurulan en büyük darbelerdendir. Bayrak ancak işgal altında ve teslimiyet şartlarında yere düşecektir. Bayrağın varlığından kim rahatsızsa, inmesine kim çanak tutmuşsa Yunan işgalinin, Ermeni mezaliminin ve hainlerin artığı ve kalan bakiyesi olduğunu bilmelidir." şeklinde konuştu.

Bahçeli, konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın 2011 yılı Ramazan ayında da sabırdan bahsettiğini, mübarek aylardan sonra her şeyin farklı olacağını ifade ettiğini hatırlat., "Bıçak kemiğe dayandı" sözlerinin içi boş olduğunun şimdi daha iyi anlaşıldığını kaydeden Bahçeli, "Hükümet temelsiz ve öfkeleri törpülemeye matuf sözlerle vakit geçirirken PKK ölüm kusmaktadır. Hükümet suya yazı yazmakla meşgulken, PKK milletin ciğerini dağlamaktadır. Hükümet 'müzakereye devam mı edeyim, yoksa kararlı mücadele mi göstereyim' ikilemi arasında bocalarken terör kardeşliğimize pusu kurmakta, bin yıllık hukuku bombalamaktadır. Şayet önlem alınmaz, teröre karşı ricat pozisyonu terk edilmezse milletimiz çok ciddi olaylarla karşılaşacaktır." dedi.

"SÜREÇ CANLILIĞINI KORURSA 1919'LARDA ŞEKİLLENEN TEMEL YAPILANMA İNFİLAK EDECEKTİR"

"Terörle adı konulmamış bir savaşın içinde olunduğu fark ve kabul edilmeli ve yüksek düzeyde tehditlerle muhatap kaldığımız mutlaka görülmelidir."uyarısında bulunan Bahçeli şöyle devam etti: "Bu çerçevede karşımızdaki birinci tehdit; milletleşme sürecinin alt kimliklere, geri sosyolojik formlara dönüş göstermesi halidir. Bu durum, doğrudan cumhuriyetin inşa edildiği milli devlet yapısına beylikler döneminden beri süregelen ve bir devlet çatısı altında olgunlaşan milletleşme cevherinin harabeye çevrilmesidir. İkinci tehdit; Türkiye'nin önce bir bölgesinden başlayıp sonra diğer yörelerini de yönetemez hale getirecek olan siyasal birliğin parçalanma meselesidir. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerine kurulduğu ikinci ayak olan üniter yapının çözülmesi, siyasal dağılma ve ufalanma kulvarının açılması demektir. Üçüncü tehdit olarak da, PKK tarafından yıllara yayılarak ilerletilen 'Türkiye'nin parçalanma süreci' durdurulamazsa yaşanacak toplumsal çatışma riskidir. Bu ise birliğimizi vuracak son darbe, millet varlığını ve devlet yapısını bozacak en büyük açmazdır. Süreç şu anki zaman dilimindeki hız ve temposuyla canlılığını korursa, ortada ne üniter devlet, ne milli devlet, ne Türk milleti kavramı ve birliği kalacak, 1919'larda şekillenen temel yapılanma ve kurucu değerler sistemi, ikazla ifade ediyorum ki, infilak edecektir."

"SURİYE İLE SÜREN İHTİLAF TÜRKİYE'YE ŞEHİT OLARAK FATURA EDİLMİŞTİR"

Bugünkü şartlarda Ortadoğu'nun kaos ve karışıklığından PKK'yı ayrıştırmak ve ayrı değerlendirmenin mümkün olmadığına dikkat çeken Bahçeli, "AKP iktidarının komşularla sıfır sorun projesi çökünce; hasım kamplara giren Irak, İran, Suriye ve İsrail PKK kartını anında açmıştır. Nitekim PKK terör örgütünün saldırılarını analiz ederken geniş bir ölçeğe odaklanmak; Tahran'dan Şam'a, Bağdat'tan Tel Aviv'e kadar müsebbipleri aramak gerekmektedir. Dikkatinizi çekmek isterim ki, ne zaman bölgesel barış bozulmuş ve gerilimler tırmanmıştır, PKK'nın eylemleri bu ortamda yeşermiş ve artış göstermiştir. PKK, sözde Arap baharının estirdiği kaos rüzgarından yararlanmak, arkasında duran güçlerin tahrik ve yönetimiyle ülke içinde istikrarsızlık ve isyan kıvılcımı çakmak istemektedir. Bu bölücü terörün son şansı, kanlı bahsinin son raundudur. Suriye'yle yükselen ihtilaf, İran'la soğuk ilişkiler, Bağdat'la sürtüşmeler ve İsrail'le restleşmeler üzülerek söylemeliyim ki, şehit olarak fatura edilmiştir" diye konuştu. (Cihan)



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,731 µs