En Sıcak Konular

Vali Cerrah: Sessiz Kürtler artık teröre ses çıkarmalı

17 Eylül 2012 14:48 tsi
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, suskun vaziyetteki Kürt vatandaşların artık teröre ses çıkartmaları gerektiğini söyledi.

Suskun vaziyetteki Kürt vatandaşların artık teröre ses çıkartmaları gerektiğini söyleyen Vali Cerrah uyarıda bulundu. Sessiz kalan Kürtlerin vatanı, bayrağı, devleti sevdiklerini söylemelerini isteyen Cerrah "Devletin yanında olduklarını vurguladıkları andan itibaren bu terörü bitirebiliriz."dedi.


Osmaniye'de, 116 bin 144 öğrenci yeni eğitim öğretim yılına törenle başladı.Mahmut-Ali Kirmit Ortaokulu'nda yapılan törene Vali Celalettin Cerrah, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal ile birlikte kurum müdürleri ve davetliler katıldı.


Okulu yaptıran Kirmit ailesine teşekkür plaketi veren Vali Cerrah, kentte 2009 yılından bu yana 801 derslik yapıldığını belirterek, ''Şehrimize bu dönemde 100 milyon TL eğitim yatırımı yapıldı. Bunun üçte birini hayırsever işadamlarımız karşıladı. Önümüzdeki ay 4 okulun temeli daha atılacak.'' dedi.


Ülkemizde yaşanan terör olaylarının eğitimsizlik sonucu ortaya çıktığını vurgulayan Vali Cerrah, ''Eğer terörist diye nitelendirdiğimiz dağdaki bu kişilere zamanında iyi eğitim verebilseydik ve bunlara okullarda bayrak, millet, vatan sevgisini öğretebilseydik en önemlisi de insan sevgisini öğretebilseydik hiç birisi polisimize askerimize zarar veremezdi. Şu anda ne 8 polisimize ne 4 askerimize ve daha önceden sivillere de zarar veremezlerdi. Onun için eğitim çok önemli. Eğitime biz bunun için çok önem veriyoruz. Ayrıca suskun vaziyetteki Kürt vatandaşlarımızın artık teröre ses çıkartmaları lazım. Bu vatanı, bu bayrağı, bu devleti sevdiklerini söylemeleri lazım. Sessiz kalmamaları lazım. Terörü destekleyenler çok az bir azınlık. Ama bunun yanında diğer Kürt kökenli vatandaşlarımız lütfen artık Türkiye'nin yanında olduklarını, Türkiye'yi sevdiklerini, Türk bayrağını sevdiklerini söylemeleri gerekir. Devletin yanında olduklarını da vurgulamaları lazım. Vurguladıkları andan itibaren de bu terörü bitirebiliriz.'' diye konuştu.


İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ise kentteki öğrenci sayısının 116 bin 144 olduğunu belirterek, "21. yüzyılda eğitim anlayışımız, ürettiğimiz bilgileri ve başarımızı sorgulayarak, değişen ve gelişen dünya koşullarına göre sürekli kendini yenileyen çağa ayak uyduran bir eğitim anlayışıdır. Fatih projesi kapsamında ilimizde 30 lisede, 687 derslikte akıllı tahta kurularak tüm liselerimiz en son teknoloji ile eğitim öğretime hazır hale getirildi." dedi.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,258 µs