En Sıcak Konular

Özel Tim sayısı 11 bin olacak!

17 Eylül 2012 13:50 tsi
Özel tim polisinin şehir merkezleri dışında, kırsalda terörle mücadele için kullanılması amacıyla 2010 yılında başlatılan proje, erken tamamlanıyor.

2015 yılına kadar 6 bin olan polis özel timinin sayısının 11 bine çıkarılması planı öne çekildi. İçişleri Bakanlığı, polisten 5 bin kişiyi daha belirleyerek, özel harekata aldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

İlk kez Başbakan Tayyip Erdoğan 2010'da, terörle mücadele çerçevesinde iç güvenlikte polisin kullanılmasıyla ilgili bir çalışma yapıldığını, bölgelerin hassasiyetine göre bu konuda adım atılacağını açıklamıştı.

ÜÇ YIL ERKEN TAMAMLANDI

İçişleri Bakanlığı'nın 54 ilde görev yapan 6 bin özel tim polisi sayısını 2015'e kadar 11 bine çıkartmak için başlattığı çalışma, son aylarda tırmanın terör olayları nedeniyle hızlandırıldı. Başbakan Erdoğan'ın da talimatıyla, 2015 yılına kadar aşamalı yapılması planlanan artış, bir defada gerçekleştirildi.

5 BİN POLİSİN EĞİTİMİ BAŞLADI

Bakanlık, Özel Harekat Yönetmeliği çercevesinde, "yaş sınırına uyan ve operasyonel kabiliyet" özelliği olan polislerden 5 binini belirledi. Özel eğitime tabi tutulan polislerin yıl sonuna kadar eğitimlerini tamamlayarak, Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadelede görev yapmaları sağlanacak.

HEM MÜCADELE, HEM İYİLEŞTİRME

Kırsaldaki operasyonlarda bu polislerin aktif olarak kullanılmasına yıl sonunu kadar başlanacak. Özel tim polislerinin eğitiminin Ankara Gölbaşı'ndaki merkezde yapıldığı bildirildi. Ak Parti kurmayları, "Hem terörle etkin mücadele edeceğiz, hem demokratikleşme adımları atacağız. Konsept bu" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin daha önce yaptığı açıklamada, bu çalışma ile ilgili şunları söylemişti:

BAKAN ÇERCEVEYİ ÇİZMİŞTİ

"Polisimiz, jandarmamız ve diğer iç güvenlik birimlerimiz her zaman operasyon yapmaya hazırdır. Polis operasyonlarda yerine ve gereğine göre daha etkin rol alacaktır. Terörün daha çok gerçekleştiği ya da gerçekleşme ihtimalinin ağırlıklı olduğu yerlerde operasyon yapacak. Bu da bizim bakanlık olarak geliştirdiğimiz bir çalışma yöntemi. Terörle mücadelede yapısal ve yönteme ilişkin yenilikler ve değişiklikler olacaktır. Bu yapıda ne asker dışarıya alınmıştır, ne de polis tamamen işin içine dahil edilmiştir." (Hürriyet)



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,646 µs