En Sıcak Konular

'Kredilerde yüzde 17'lik bir büyüme görüyoruz'

17 Eylül 2012 13:40 tsi
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın, büyümenin lokomotifi olarak nitelendirdiği banka kredilerinde yüzde 17'lik büyüme beklediklerini belirtti.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, ikinci çeyrek büyüme rakamları ve sene sonu hedeflerine ilişkin görüşlerini aktardı.

Aydın, şunları kaydetti:

''Üçüncü çeyrekte de büyümeye ilişkin bazı kısıtlar görebiliriz ama 4. çeyrek sonunda, sene başında belirlenmiş olan yüzde 3,5 - 4 oranında büyümeyi görebileceğimizi düşünüyoruz. Olayı negatif algılamıyoruz. Bilinçli bir tercihti ve bir noktaya geldi. Büyümeyi tetikleyecek güçlere sahibiz. Söylendiği gibi bir durma değil, yavaşlama söz konusudur.

Nihai anlamda yıl sonu itibariyle 4'e yakın bir büyümeyi gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Biz öyle algılıyoruz. Biz senenin başında bankacılık sektörü için krediler yüzde 15 ila 20 aralığı büyür demiştik. Çünkü büyümenin lokomotifidir krediler. Kredilerde de yüzde 17'lik bir büyüme görüyoruz'' dedi.

2012 Bilişim Zirvesi'nde düzenlenen''Finans ve Bankacılıkta Sonraki Adım Konferansı''nda da önemle bahsedilmiş olan bilişim ve bankacılık sektörü arasındaki bağ hakkında da bilgi veren Aydın, şunları kaydetti:

''Türk bankacılık sektörünün en önemli ayaklarından biri teknolojiyi iyi kullanmalarıdır. Bugün Türk bankacılık sektöründe kullanılan teknoloji bizim en çok rekabet ettiğimiz ülkeler grubu olan Avrupa Birliği'nden, vesair ülkelerden daha üst düzeydedir. Halkımız da teknolojiye son derece yatkın. En yeni şeyi en hızlı ve en çabuk kullanabiliyoruz.

Şu anda teknolojiyi iyi kullanarak müşterilerimize son derece nitelikli kaliteli hizmetler sunuyoruz. Teknolojinin yanında bankacılıkta ikinci önemli husus insan kaynağı ve nihayet sermaye. Bu açıdan baktığımız zaman bu üç unsurdan teknolojiyi iyi kullandığımızı söyleyebilirim.''(aa) 

Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,917 µs