En Sıcak Konular

Destici: Yabancı istihbarat Hatay'da cirit atıyor

17 Eylül 2012 13:40 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hatay'da yabancı istihbarat elemanlarının cirit attığını belirterek bir iç karışıklık çıkarılarak PKK'ya alan açılmak istendiğini söyledi.

Partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Destici, 28 Şubat post modern darbenin ürünü olan kesintisiz eğitime karşı olduklarını dile getirdi. 4+4+4 eğitim sisteminin tartışılmadan getirildiğine dikkat çeken Destici, ancak doğru bir çalışma olduğunu ifade etti. Eğitim başta olmak üzere bazı konularda çok oynama yapmanın doğru olmayacağını vurgulayan Destici, alt yapı sorunlarının giderilmesi gerektiğini kaydetti.
Başından beri Hatay'a dikkat edilmesi gerektiğini belirten Destici, önümüzdeki günlerde oraya gideceğini açıkladı. Yabancı istihbarat elemanlarının cirit attığını, Türkiye'nin istihbarat elemanlarından daha fazla yabancı elemanların olduğu bilgisinin kendisine geldiğini anlatan Destici, bir iç karışıklık çıkarılmak istendiğini ve PKK'ya alan açılmak istendiğine dikkat çekti.

Ajanlar, istihbarat elemanları ve mülteciler vasıtasıyla PKK'ya alan açılmak istendiğinin altını çizen Destici, iktidarın anti bir söylemle kendilerine karşılık verildiğini belirterek "Bu mültecilerin önemli bir kısmı kimliksiz. Türkiye'nin başı ağrıyacağı konusunda endişelerimiz var." dedi.

Her gün şehit verildiğini, yöneticilerin ise seyrettiğini ifade eden Destici, "Birileri terörün devam etmesini istiyor" sözünün bölgeyi gezdikten sonra kendilerine doğru geldiğini kaydetti.

"AFYONKARAHİSAR'DAKİ CEPHANELİĞİ ŞEHİTLİK YAPSINLAR"

Afyonkarahisar'daki cephaneliğin Türkiye'nin ikinci büyük cephaneliği olduğunu hatırlatarak "Vay Türkiye'nin haline" diyen Destici, bu kadar emniyetsiz, bu kadar korunaksız, bu kadar açıkta bir cephanelik olur mu? Başta bunu sorgulamak lazım. Burası cephanelik olmaz, orayı şehitlik yapsınlar." şeklinde konuştu.

"İster sabotaj, ister ihmal, ister kaza olsun. Bunun çok önemi yok. Acemi askerleri görevlendirerek sen sabotaja zemin hazırlıyorsun." diyen Destici, bunun sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. İdari ve adli soruşturmanın tamamlanmasını isteyen Destici, şöyle devam etti: "Bunun üzeri kapatılmaması lazım. Herkes orada ölen askerlerin yerine kendi evlatlarını koysun. Cenazelerini göremediler. Bu süreci o şekilde takip etsin ve bu süreçle ilgili ona göre konuşsunlar. 25 askerin ailesi bunları hak etmedi."

Bingöl'de 8 polisin şehit olması olayına da değinen Destici, polislerin neden korumasız gönderildiğini sordu. "Teknik istihbaratta sıfırız, sıfıra yakınız. Bu görünüyor, net." diyen Destici, "En basit tedbirleri alamıyoruz, en basit işleri yapmıyoruz. Biz neticeye bakıyoruz, bağırıp çağırmakla bu çözülmüyor. Üçüncü yargı paketini değiştiriyorsunuz, KCK'lılar serbest kalıyor. Sonra bu olay oluyor. Bunun hesabını şimdi kim verecek? Bir ileri bir geri ile terörle mücadelede sonuç alınmaz." diye konuştu.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,350 µs