iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Empati yapacak yer kalmamıştı!

17 Eylül 2012 13:10 tsi
Empati yapacak yer kalmamıştı! İçinden taziyede bulunmak gelmeyenlerin dahi sessizleşip, saygısını sükutla gösterdiği bir sınır vardı kamuoyunun vicdanında.. Bu aşıldı! Hem de çok. Ancak tehlike gösterildiği kadar da değil... iyibilgi Ankara

BDP Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlunun hayatını kaybetmesinin, sosyal medyada ortaya çıkardığı ruh hali tartışılıyor şimdi. Doğrusu Türkiye böylesini pek yaşamamıştı.

İçinden taziyede bulunmak gelmeyenlerin dahi sessizleşip, saygısını sükutla gösterdiği bir sınır vardı kamuoyunun vicdanında. Bu aşıldı! Hem de çok.

İyibilgi'nin habercilik karakteri zaten bu tür vakaların örneklerini sayfalarına taşımaya müsait değil. Ama sosyal medyanın kullandığı dil, kantarın topuzunu kaçıran derecenin ne denli yükseldiğini gösteriyordu.

Bu hal klasik basın tarafından güçlüce eleştirildi, eleştiriliyor ve köşe yazarları da hayli cümle kurdu bu konuda.

Örnek: Ahmet Hakan bugün köşesinden şunları yazdı; "Atmosfer zehirli, dil yılansı olunca da 'evlat acısı' gibi insanlığın asgari müşterekleri bile askıya alınmış oldu. Ortamın zehriyle zehirlenenler, zehirlerini akıttılar bulabildikleri mecralarda. Zehirlenenler zehirlerini akıtırken yaptıklarının en haklı, en doğru, en düzgün tavır olduğundan zerre kadar kuşku duymadılar."

Burada durmak gerekiyor: İş son cümlede.. Daha doğrusu asıl tehlike orada: "... yaptıklarının en haklı, en doğru, en düzgün tavır olduğundan zerre kadar kuşku duymadılar."

Sosyal Medya'da bu cümleler kurulurken, bir çok "sosyal medya mensubu" yapılanın yanlış olduğunu defalarca, devamlı biçimde tekrarladı ve bıkmadan ikaz etti.

Elbette bu halin uyarı ile düzelmesi mümkün değildi. Saatler boyu sürdü. "Tehlike burada" dediğimiz: yapılanın kötü olduğu biline biline, "can acıtmak" için yapıldı.

Haliyle; bu işin dosdoğrusunun, hergün etinizden et koparıldığı bu acılı günlerde dahi insanlık şirazesinin bozulmaması gerektiği, işin sırrının, sorunu çözecek anahtarın burada olduğuydu.

Bunu yapmak zordu, unutuldu.. Unutmak kolay olduğu için. 

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,945 µs