En Sıcak Konular

AK Parti Şanlıurfa'da bir devri sona erdiriyor

17 Eylül 2012 11:48 tsi
Sudan sebeplerle yıllardır birbiriyle görüşmeyen Şanlıurfa'daki aşiretlerin arasındaki husumet bir bir ortadan kalkıyor. Kimisi 20 sene kimisi ise neredeyse yarım asırdır görüşmüyorlardı. Ancak AK Partili vekillerin çabasıyla, aşiretler arasındaki küslük

BAŞBAKAN ERDOĞAN BÖLGEDE BARIŞ İSTİYOR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran 2011 seçimlerinden önce aşiret reislerini milletvekili adayı olarak göstermemesi, Şanlıurfa'da karşılığını buldu. 12 milletvekili kontenjanı olan şehirde, vatandaşların 10 AK Partili vekili seçmesi buna en güzel örnek oldu. Daha önce çeşitli sebeplerden dolayı birbiriyle siyasi çekişme içerisinde de olan aşiretlerin tavrı Başbakan Erdoğan'ın kararıyla değişime uğradı. Çeşitli partilere mensup aşiret reisleri arasındaki çekişmeler aza indirgenince husumetler de barışa dönüştü.

ŞANLIURFA'DA BARIŞ VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Partili milletvekilleri, Şanlurfa Valisi Celalettin Güvenç ve şehrin önde gelen şahıslarının büyük çabasıyla birbiriyle görüşmeyen ve sayıları on binleri bulan aşiretler artık daha mutlu. 18 Aralık 2011'de Şanlıurfa, 8 Nisan 2012 Şanlıurfa, 10 Nisan 2012'de Akçakale, 12 Mayıs 2012'de Viranşehir, 3 Eylül 2012'de ise Siverek'te aşiretler barıştırıldı.

34 YILLIK HASRETİ BİTİRDİLER

Öte yandan 34 yıl önce siyasi çekişmelerden sonra köylerinden uzaklaştırılan vatandaşlar Bakan Faruk Çelik ve milletvekili Kasım Gülpınar'ın gayretleriyle köylerine geri döndüler.

YAKLAŞIK BİR ASIR GÖRÜŞMEYEN AŞİRETLER ARASINDAKİ KÜSLÜK SONA ERDİ

Bozova ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden yaklaşık bir asırdır görüşmeyen Ötgün ve Aslan aileleri arasındaki husumet Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, 10 kişilik kanat önderi ve Dr. Abdulkerim Gök'ün girişimleri sonucu tatlıya bağlandı.

Kan davasının ölümle sonuçlanmamasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç şunları söyledi:

“Aile büyükleri gençlere ter temiz bir gelecek hazırlamış oldu. Çünkü değerli kardeşlerim, hayatta en önemli şey insan hayatıdır. Allah'ın en büyük değer verdiği iş insana saygıdır, insanın hayatıdır. Maalesef bazen sudan sebeplerle kötü şeylere imza atabiliyoruz. Bunlar bizi üzüyor bunları kabullenemiyoruz artık. İnşallah anlaşmazlıklarımızı konuşarak, uzlaşarak, büyüklerimize götürerek çözme alışkanlığımızı güzel ilimizde güzel insanlarımızla birlikte tesis ederiz"

ÖRF VE ADETLERİMİZ İNANCIMIZIN ÖNÜNE GEÇMEMELİ

Barış yemeğinde bir konuşma yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Abdülkerim Gök, ‘Örf ve adetlerimizi inancımızın önüne almamalıyız' dedi. Dr. Gök ‘İnancımız bize neyi emir etmişse onu yapmalıyız. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) veda hutbesinde kan davasını yasaklamıştır.' dedi.

 

Ömer Süt- Haber 7

omer.sut@haber7.com
 

Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,787 µs