En Sıcak Konular

Almanya İslam düşmanlığını körüklüyor

17 Eylül 2012 11:39 tsi
Almanya uyarılara rağmen, başörtülü kadınları terörist gibi gösteren afişleri kullanmaktan vazgeçmedi

HAKARET filminin yarattığı öfke devam ederken Almanya tüm Müslümanları zan altında bırakan afiş kampanyasında ısrar ediyor. Başörtülü kadın fotoğrafıyla terör mesajı verilen afişlerin asılmaması için Türkiye’nin talebi reddedildi. Alman İçişleri Bakanlığı “Güvenlik İşbirliği İnisiyatifi” adı altında, Almanya’da yaşayan Müslümanları hedef alan bir kampanya başlatıyor.


STAR'da yer alan habere göre 21 Eylül’de Berlin ve Hamburg başta olmak üzere tüm şehirlere Müslümanları karalayan afişler asılacak. İslamofobiyi artıracağı belirtilen afişlerde başörtülü genç kızların fotoğrafları ile dini fanatizm ve terör mesajları birlikte yer alıyor.

Alman inadı, Müslüman örgütleri kızdırdı

Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan afişlerde “Kayıp” başlığı yer alıyor. Afişlerden birinde başörtülü genç bir kızın fotoğrafı verilerek “Arkadaşım Fatma. Kendisini özlüyorum, çünkü son zamanlarda kendisini tanıyamıyorum. Gün geçtikçe daha fazla içine kapanıyor ve her geçen gün radikalleşiyor. Kendisini -dini fanatiklere ve terör örgütlerine- tamamıyla kaybetmekten korkuyorum.
Sen de benim gibi düşünüyorsan, radikalleşmeyle ilgili danışma merkeziyle irtibata geç” deniliyor. Afişte, şüpheli olarak görülen Müslümanların ihbar edilmesi istenilen iletişim bilgileri de yer alıyor. İçişleri Bakanlığı ‘Güvenlik İşbirliği İnsiyatifi’ tarafından hazırlanan afiş kampanyasına tepki gösteren “Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ), Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD), ve Almanya Bosnalılar İslam Cemaati (IGBD) “Almanya’daki Afiş Eylemi Müslümanların tamamını şüpheli konumuna düşürüyor” diyerek inisiyatiften çekildiklerini açıkladılar.

MERKEL UYARILARA KULAK ASMADI

Almanya tarafından başlatılacak olan afiş kampanyasına en sert tepkiyi Türkiye gösterdi. Yurtdışı Türkler’den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, üst üste yaptığı açıklamalarda Merkel’e kampanyayı durdurma çağrısında bulundu. Bozdağ, Almanya Başbakan’ı Merkel’e “Sayın Merkel’e sünnet yasağında gösterdiği sağduyulu yaklaşımı kendi İçişleri Bakanı’nın ortaya koyduğu aymazlık, hukuksuzluk ve keyfilik karşısında da ortaya koymaya davet ediyorum. Umarım bu kampanyanın başlatılmasına izin vermez.

Ne demek bu, başıörtülü insanları terör örgütüne kaymakla suçlamak, başını örten herkesi terörist olarak damgalamak. Türkiye’de Hıristiyanlarla ilgili böyle bir iş yapsak herhalde bütün dünya ayağa kalkar. Bu büyük bir hak ihlalidir, hürriyete müdahaledir. Eşitlik ilkesinin ayaklar altına alınmasıdır, adaletsizliktir” demişti. Ancak, Ankara’nın çağrılarına Merkel yönetimi duyarsız kaldı. Alman makamları Müslümanların tepkisine neden olan afiş kampanyasını durdurmama kararı aldı. 21 Eylül’de Almanya’da Müslümanları hedef gösteren afişlerin bilbordlara asılacağı belirtildi. 



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,955 µs