En Sıcak Konular

PKK'lıların akıl almaz taktiği

17 Eylül 2012 10:19 tsi
Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda köşeye sıkışan terör örgütü, en kalleş yöntemlere başvuruyoru.

PKK, kırsalda çatışmaya girme yerine yollardaki menfezlere koyduğu bombaları patlatıyor.

Menfezlerin ince bir betondan ibaret olması, terör örgütü nün işini kolaylaştırıyor. Bölgede son bir yılda menfezlere yerleştirilen onlarca bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Son operasyonlarda ciddi eleman kaybeden terör örgütü, kırsalda çatışmaya girme yerine yollardaki menfezlere koyduğu bombaları önceden döşediği kablolarla patlatıyor. Menfezlerin ince bir betondan ibaret olması, terör örgütünün hedefe ulaşmasında pay sahibi oluyor. Bölgede son bir yılda menfezlere yerleştirilen onlarca bombalı saldırı gerçekleştirildi. Terör örgütünün elinde bütün bomba türevlerinin olduğunu ancak örgütün daha çok C4 plastik patlayıcıyı tercih ettiğini söyleyen bir bomba uzmanı, C4'ün daha çok tahribat verme görevi gördüğünü belirtiyor.

C4'ün çok hızlı tepkimeye girdiğini vurgulayan bomba uzmanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Patlayıcı, saniyenin 10 bini kadar hızlı bir zamanda şok dalgası oluşturur. Oluşan dalga karşısında menfez ne kadar sağlam olursa olsun yine büyük zarar görür. Örneğin bir kilogram C4 patlayıcı, patlama esnasında çevresine güçlü bir hava basıncı oluşturur. Bu o kadar etkili olur ki, 200 metre mesafedeki bir araç ya da canlı zarar görebilir. Ayrıca terör örgütü PKK , C4 tercih etmekle kalmıyor, aynı zamanda içine çivi ya da metal parçalar koyarak patlamanın şiddetini ve zararını da artıyor."

18 Ekim 2011: Bitlis'in Güroymak ilçesinde menfeze yerleştirilen bomba, kablo aracılığıyla patlatıldı. Patlamada polis memurları Şaban Kılıçarslan, Bülent Emen, Volkan Sabaz, Yalçın Demir, Kamuran Ercan şehit oldu. Patlama esnasında yoldan geçen kamyonette bulunan Hiranur Eraslan (4), Ferit Eraslan (13) ve Resul Eraslan hayatını kaybetti.

4 Haziran 2012: Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Tapantepe mevkiinde bir menfeze döşenen bomba patlatıldı. Hain saldırıda Lice İlçe Jandarma komutanı ile bir uzman çavuş şehit oldu.

6 Mayıs 2012: Silvan Barajı'nın temelinin atıldığı gün facia son anda önlendi. 3 bakanın katıldığı temel atma töreninde baraj inşaatına giden yolda bulunan menfezin altına yerleştirilen 20 kilogramlık bomba son anda fark edildi.

10 Temmuz 2012: Bitlis'in Tatvan-Van karayolunun Yoncabaşı köyü yakınlarında, terör örgütü PKK'lılar tarafından menfeze döşenen uzaktan kumandalı bomba patlatıldı, 3 asker yaralandı. Van-Hakkâri karayolunda bir menfeze yerleştirilen bomba, görev yerine gitmekte olan silahsız askerlerin geçişi sırasında patlatıldı. Düğmeye geç basılması sayesinde can kaybı yaşanmadı.

28 Temmuz 2012: Diyarbakır'ın Lice ilçesinde menfeze konulan bomba askerî araç geçerken patlatıldı, 2 astsubay şehit oldu, 1 er ve bir köy korucusu yaralandı.

ZAMAN



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,101 µs