En Sıcak Konular

Esad yanlısı gösteriye polis müdahale etti

16 Eylül 2012 21:16 tsi
Hatay'da, CHP ve İşçi Partisi tarafından desteklenen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad yanlısı gösteri, "izinsiz" olduğu gerekçesiyle polis müdahale etti.


Hatay Valiliği tarafından yasaklandığı halde tüm uyarılara rağmen eylem yapmakta ısrar eden, polise taş ve sopa atan gruba zaman zaman müdahale ediliyor. Biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edilen grup, ana sokaklarda eylemlerine devam edince polis müdahalesini sertleştirdi.
CHP Milletvekili İsa Gök'ün de destek verdiği eylemde, CHP Hatay milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Hasan Akgül'ün tüm ısrarlı uyarılarına rağmen dağılmayan yaklaşık bin 500 kişilik grup, Armutlu Mahallesi'ni harabeye çevirdi.
Antakya Maksim Park'ta izinsiz gösteri yapan ve uyarılara rağmen dağılmayınca polisin müdahale ettiği gruptakiler, ara sokaklara kaçtı.
Daha sonra tekrar bir araya gelerek, slogan atıp Uğur Mumcu Alanı'nda toplanan gruba güvenlik güçleri biber gazı ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile müdahale etti.
Gruptakilerin de müdahale sırasında polise taş, sopa ve su şişesi fırlattıkları görüldü. Alandaki müdahalenin ardından grup tekrar ara sokaklara kaçarak, burada beklemeye başladı.
Bu sırada, olay yerine gelen CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, gruptakilere dağılmaları ve evlerine gitmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Gruptaki bazı kişiler bunun üzerine dağılırken, bazı sokaklarda ise göstericilerin bekleyişlerini sürdürdükleri öğrenildi.
Kaçtıkları ara sokaklardan polise taş ve sopan atan gruptakilere zaman zaman müdahale ediliyor.

GÖSTERİCİLER ARASINDA KALAN BİR POLİS DARP EDİLDİ
Bu arada olaylar sırasında dağıtmak istediği gruba müdahale eden bir polis memurunun göstericiler arasında kaldığı görüldü. Göstericiler tarafından darbedilen polis memuru, bölgeye gelen meslektaşları tarafından kurtarıldı.
Kent merkezinde, Adana, Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan gelen ekiplerin de takviye yaptığı polisler geniş güvenlik önlemlerini devam ettiriyor.
Emniyet'in 'izinsiz gösteri' uyarısı sonrası, İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey gruba, "Bu eylemin yasaklanmasını kabul etmiyoruz. Bu kararı yazılı olduğu kağıdı elimizle yırtıp atıyoruz, ayağımızın altında çiğniyoruz" dedi.

Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,386 µs