En Sıcak Konular

Suriye'deki olaylarda 37 kişi öldü

16 Eylül 2012 14:38 tsi
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), ordunun çeşitli kentlerde ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 37 kişinin öldüğünü duyurdu.

Londra merkezli örgüt, sabah saatlerinden bu yana başkent Şam'ın banliyölerinde düzenlenen operasyonlarda 12 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.

Örgüt, İdlib'te 10, Dera'da 8, Deyru'z-Zor ve Halep'te 3'er ve Hama kentinde bir olmak üzere güvenlik güçlerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda toplam 37 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.

Ordu birliklerinin Şam'ın güneyindeki Kadem, Hacerü'l-Esved ve Aseli bölgelerine top ateşi ve hava destekli saldırılarında onlarca evin hasar gördüğünü, halkın operasyonlar nedeniyle bölgeleri terk ettiğini ifade eden yerel aktivistlerden Ebu Yazan, Kasyun dağında konuşlanan 105'inci alaydan kentin güney kesimlerine top ateşi başladığını ve top seslerinin şehrin tüm kesimlerinden duyulduğunu aktardı.

Kuzeydeki Halep kentinin Sahur, Şaar, Babu'l-Hadid ve Mesakin Hanun bölgelerine yönelik top ateşi nedeni ile söz konusu bölgelerden dumanların yükseldiğini anımsatan Ebu Yazan, gece kentte Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed'in ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını söyledi.

Ebu Yazan, Raka'ya bağlı Suluk beldesinde iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve ordu birliklerinin beldeyi tank ateşine tutuğunu dile getirdi. Yazan, birçok kentte operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğini anlattı.
 
aa

 

Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,071 µs