En Sıcak Konular

Papa'nın ayininde yarım milyon kişi

16 Eylül 2012 14:28 tsi
Lübnan'a resim ziyarette bulunan Papa 16. Benedikt, yüzbinlerce kişinin katıldığı pazar ayininde, doğru yolu bulmak için insanların Hazret-i İsa'nın yolunu takip etmesini istedi.

5 günlük resmi gezisinin son gününde 85 yaşındaki Papa Benedikt, bu sabah, yüzbinlerce kişinin toplandığı Beyrut'un sahil bölgesine geldi. Papa 16. Benedikt, özel olarak yapılan ve kurşun geçirmez camla kaplı aracından kendisini görmeye gelenleri selamladı.

Başta Lübnan olmak üzere, Suriye, Irak ve dünyanın dört bir yanından Hristiyan Katoliklerin katıldığı ayinde Papa Benedikt, sedir ağacı şeklinde yapılan ve özel olarak ışıklandırılan sahnede ayini gerçekleştirdi.

Papa Benedikt, konuşmasında İncil'den çeşitli pasajlar okuyarak, Hristiyanlığın ilk günlerinde olduğu gibi yaşanan zor günlerde başarılı olmak için, onlar gibi davranmak gerektiğini ve zorluklardan yılmamayı öğütledi.

Papa, Tanrı'nın Ortadoğu ülkelerinde yaşayanları barış ve uzlaşma içinde yaşamak için seçtiğini belirterek, tüm insanların barış ve onurlu bir yaşam sürmesini istedi. Bölgedeki Hristiyanların buna dikkat etmesini isteyen Papa Benedikt, ''Bütün insanların işbirliği içinde hareket etmesi lazım. Ben sizlere kendinizi nerede bulunursanız bulunun, her yerde barış gönüllüsü olmanızı diliyorum. Sizlerden ihtiyacı olanlara yardımcı olmanızı, onların sıkıntılarını gidermeyi amaçlamanızı istiyorum'' dedi.

Papa Benedikt, konuşmasının sonunda ''Tanrı Lübnan'ı korusun. Ortadoğu'daki bütün insanları korusun, onları barış ve huzurla ödüllendirsin'' diyerek bitirdi.

Papa konuşmasının ardından komünyon ayinine de katılarak, Lübnanlı üst düzey Hristiyan politikacılara, kendi elleriyle Hz. İsa'nın etini ve kanını simgeleyen, kutsal kabul edilen şaraba batırılan mayasız ekmeği verdi.

Ayine yarım milyon kişi katıldı

Papa'nın Beyrut sahilinde katıldığı tarihi pazar ayinine, alanın dışında kurulan televizyon ekranlarından izleyenler de dahil olmak üzere, en az 500 bin kişinin katıldığı belirtiliyor.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Başbakan Necip Mikati başta olmak üzere üst düzey Lübnanlılar da pazar ayinine katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Beyrut'a akın eden Lübnanlıları korumak için binlerce asker yoğun güvenlik önlemi aldı. Ayinin yapıldığı alana giden yollar, izin verilenlerin dışında araç trafiğine kapatıldı. İnsanlar toplu olarak otobüslerle ayin alanına taşındı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren ayin alanını dolduran binlerce kişi hava sıcaklığının 30 derecelerde seyretmesi nedeniyle zor anlar yaşadı.

Ayin sırasında fenalık geçirenlere ilk yardım ekipleri müdahale etti.

Ayine Lübnan'da bulunan farklı ülkelerin barış gücü askerleri de katıldı.

aa

Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,563 µs