En Sıcak Konular

Suriye'de ağır silahlı operasyon: 148 ölü

16 Eylül 2012 11:55 tsi
Suriye'de, ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere karşı ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda açılan ateşte ölü sayısının 148'e yükseldiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SHRW), sabahtan bu yana hava destekli olarak başkent Şam'ın banliyölerine düzenlenen operasyonlarda 66 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda da kişinin yaralandığını belirtti.

Örgüt, Halep'te 32, İdlib'te 21, Deyru'z Zor'da 9, Dera kentinde 8, Hama'da 7 ve Humus kentinde 5 olmak üzere ülke genelinde gerçekleşen operasyonlarda toplam ölü sayısının 148'e çıktığını duyurdu.

Şam ve Halep ağır silahlarla bombalanıyor

Yönetime bağlı birliklerin Şam'ın Yelda, Kadem ve Hacer Esved bölgelerine tank ve hava destekli düzenlenen operasyonlarda onlarca evin yıkıldığını ve yakıldığını ifade eden yerel aktivistlerden Ebu Yazan, Kadem ve Aseli'de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile nizami ordu arasında şiddetli sokak çatışmaların yaşandığını dile getirdi.

Kentin Duma, Tadamun ve Cobar bölgelerine baskın düzenleyen güvenlik güçlerinin aktivistlerin evlerini ateşe vermesi sonucu söz konusu bölgelerden dumanların yükseldiğine işaret eden Ebu Yazan, kentin birçok bölgesinde daha önce işkence sonucu öldürülmüş çok sayıda kimliği belirsiz kişinin cesedine rastlandığını söyledi.

Savaş uçaklarınca bombalanan Halep'in Kadi Askeri, Firdevs bölgeleri, Hor Ayn köyü ile Beynun beldelerindeki pek çok yerleşim yerinin yıkıldığını ve hasar gördüğünü bildiren Ebu Yazan, ''operasyonlar nedeniyle kentte insanlık dramının yaşandığını ve bazı temel yaşam malzemelerine ulaşmakta sıkıntı yaşandığını'' kaydetti. Ebu Yazan, Humus'un Hanut ve Teyar Mela köylerine açılan tank ateşinde ve yerleşim yerine düşen top ve havan mermileri nedeniyle bazı evlerin yıkıldığını çok sayıda konutta da hasar oluştuğunu dile getirdi.

Humus kentinde de düzenlenen tank ve hava saldırısında yıkılan evlerin enkazında yaralıların olduğunu anlatan Ebu Yazan, İdlib, Deyru'z ve Dera kentinde operasyonların gece de devam ettiğini sözlerine ekledi.

aa



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,639 µs