En Sıcak Konular

'Ne gariptir ki...'

15 Eylül 2012 18:04 tsi
'Ne gariptir ki...' Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Ne gariptir, herhalde benim yüzümden, içinde bulunduğum pek çok parti kapandı." dedi.

Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Siyaset Okulu Bursa' programının açılışına katılan Arınç, siyasi hayatıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Sabih Kanadoğlu'nun emeklilik döneminde yaptığı çıkışla siyasette önemli değişikliklere sebep olduğunu belirten Arınç, özellikle gençlerin siyaset yapması gerektiğini söyledi. Siyasete gençlik yıllarından beri büyük merak duyduğunu anlatan Bülent Arınç, "Ne gariptir ki, herhalde benim yüzümden, içinde bulunduğum pek çok parti kapandı. Milli Nizam Partisi kapandı. Ardından henüz 24 yaşında Milli Selamet Partisi'nin il başkanlığını yaptım. 1980'de darbeyle uzaklaştırıldım. 6 sene siyasi yasaklı kaldım. Refah Partisi'nden milletvekili seçildim Yine o partiyi kapattılar. Masum ve melek gibi bir parti olan Fazilet Partisi'ni kurduk, onu da kapattılar. Hiçbir suçu yok. Hep biz duvara tosladık. Aç kapa, aç kapa. Biz siyaseti nerede yapacağız? AK Parti'yi kurduk. Bu partiyi de kapatamadılar. Çok şükür para cezasıyla işi kapattık. Millet oy verdiği sürece bu hizmete devam edeceğiz. Gurura kibire kapılmadan çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Yapılan televizyon ve sokak röportajlarında vatandaşların dizi yıldızlarını bilmelerine rağmen ülkeyi yönetenleri tanımadıklarını hatırlatan Bülent Arınç, böyle bir sorunun bir yarışmacıya 30 bin lira kaybettirdiğini de vurguladı. Arınç şunları kaydetti: "Pakize Suda birisine mikrofon uzattığı zaman cevabı yüzde 80'i bilmiyordu. Dizilerle büyüyorlar ve onları çok iyi biliyorlar. Ülkeyi yönetenler arasında benim için bir cevap veren birisi de 30 bin liradan mahrum oldu. Bir yarışmada 'TBMM Meclis Başkanı kim?' diye soruldu. Bülent Arınç dediler. Oysa o dönem Mehmet Ali Şahin başkandı. Mehmet Ali Şahin yerine benim adımı söyleyen yarışmacı parayı kazanamadı. Aklında ben kaldım. Bütün parayı yitirdi."

HANIMLARA, KOCALARINA KARŞI SİYASET DERSİ

Mısırlı bir alimden örnek vererek siyasetin un çuvalını delmeden yapılması gerektiğini hatırlatan Arınç, "Mesela ebeveyn, çocuklarıyla ilişkisinde de siyasetle davranması gerek. Bir koca da eşine karşı siyasetle davranmalı. Hanımlar da böyle, ama onlar bilir. Kapıdan girdiği andan itibaren suratları asıksa gülümsetmeli. Erkekler bu konuda siyaset deneyimi kazanmalı." şeklinde konuştu.

HUZUREVİ SAKİNLERİNE 'YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR' TÜRKÜSÜ ÇALINMAZ

Eski dönemlerde huzurevini ziyaret eden siyasilerin yaşlıların eğlenmesi için yanlarında saz ekibiyle gittiğini anlatan Arınç, "Bir belediye başkanı oraya gitmiş. Sosyal faaliyet yapıyorum diye düşünmüş. Saz ekibi de var. Saz ekibinin ilk çaldığı türkü 'Yolun sonu görünüyor'. Vicdansız, zalim... Yaptığın iş bir çuval inciri berbat etmekten beter. Böyle bir ziyarette böyle bir şeyi yapmamak siyaseti bilmemektir." ifadesini kullandı.

(CİHAN)



Bu haber 928 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,574 µs