En Sıcak Konular

'İstihbarat geldi, önlem almadılar'

15 Eylül 2012 10:58 tsi
'İstihbarat geldi, önlem almadılar' Libya'da elçinin öldürülmesi olayı ile konsolosluk saldırısının ABD tarafından önceden bilindiği ancak önlem almadığı ileri sürülüyor

ABD'nin Libya Büyükelçisi'nin Bingazi'de meydana gelen olaylardan sonra öldürülmesiyle ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı. İddiaya göre, ABD saldırının olacağını iki gün önceden haber aldı. Buna rağmen hem önlem almadı hem de Trablus'ta olması gereken Büyükelçi'nin saldırı gününde Bingazi'ye gitmesine engel olmadı.

İddiayı gündeme getiren İngiltere kaynaklı İndependent Gazetesi. Bingazi’deki elçilik binasına düzenlenen roket saldırısında ABD ’nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens ve diğer üç elçilik yetkilisi hayatını kaybetti.  İngiliz Indepentent gazetesi, Libya 'nın Bingazi kentinde ABD Büyükelçisi Christopher Stevens ve diğer 3 diplomatın ölümüyle sonuçlanan saldırıdan ABD 'nin önceden haberdar olduğunu iddia etti.

Gazete, saldırı olacağı yönünde ABD 'li yetkililere istihbarat geldiğini, ancak buna rağmen yeterli güvenlik önleminin alınmadığını savundu. İngiliz Gazete, gizli kaynaklardan aldığı bilgilere dayanarak yaptığı özel haberde, Libya 'nın Bingazi şehrinde ABD Büyükelçisi ve 3 diplomatın öldürülmesi olayına bir dizi güvenlik ihlalinin neden olduğunu belirtti. Haberde, ABD Büyükelçisi Stevens'ın Bingazi'ye gideceği bilgisinin gizli tutulmasına rağmen saldırının gerçekleştiğine dikkat çekildi. Bu nedenle ABD 'li yetkililer saldırının planlı düzenlendiğine inandığı vurgulandı.

"PETROLLE İLGİLİ GİZLİ BELGELER"

Aynı haberde ABD 'nin Libya 'da çok büyük bir kriz yaşadığı vurgulanarak, Bingazi'deki ABD Konsolosluğu'ndaki gizli belgelerin çalındığı öne sürüldü.  Konsolosluğun sığınağının önceden deşifre edildiği ve buranın bombalandığı belirtilen haberde, diğer sığınakların da güvenli olmadığı ifade edildi.  

ABD 'nin Bingazi Konsolosluğu'nda çalınan belgelerin bazılarında, Amerikalılarla işbirliği yapan Libyalıların kimlik bilgilerinin bulunduğu, bazılarının ise, yapılan petrol anlaşmalarıyla ilgili olduğu belirtildi.

Bu haber 903 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,391 µs