En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Bosna'ya 'bölünmeyin' çağrısı

14 Eylül 2012 21:37 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Herseklilerden bir ricası olduğunu belirterek, ''Ne olur bölünmeyin, bir olun, iri olun, diri olun. Balkanlarda Bosna Hersek'in ayrı bir yeri var. Sizi seviyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Bosna Hersek'teki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Binası'nda, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, konseyin Hırvat üyesi Jelyko Komşiç ve konseyin Sırp üyesi Neboyşa Radmanoviç ile görüştü. Erdoğan ve İzzetbegoviç, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, yaptığı açıklamada, görüşmenin çok çok faydalı olduğunu belirterek, ''Şunu özellikle bilmenizi istiyorum, Bosna Hersek'in Türkiye ve Türk halkı üzerinde çok çok müstesna yeri vardır. Bu böyledir, böyle kalacaktır. Aramızdaki ilişkiler, siyasi, askeri, ekonomik, kültürel ilişkiler olarak devam etmektedir, devam edecektir'' diye konuştu.

Kendisine yarın fahri doktora verileceğini hatırlatan Erdoğan, bundan ayrı bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticaret hacminin şu anda belki istenilen seviyede olmadığını ancak çok kısa sürede istenilen düzeye geleceğine inandığını ifade eden Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 400 milyon dolar seviyesinde olduğunu söyledi. Erdoğan, ''İki ülke arasındaki ticaret hacmini milyar dolarlarla, milyar avrolarla konuştuğumuz zaman yakındır'' dedi.

-''Tulumba, bundan sonra bereketli sular akıtacak''-

Görüşmede, Konsey üyelerini Bosna Hersekli işadamlarıyla Türkiye'ye davet ettiğini belirten Erdoğan, Türk işadamlarının da katılacağı toplantıda Bosna Hersek'te ne gibi yatırımlar yapılabileceğinin konuşulacağını ifade etti.

Bosna Hersek'e 100 milyon dolar kredi verildiğini hatırlatan Erdoğan, bunun yüzde 10'unun kullanıldığını, geri kalan rakamın da gelecek dönemde kullanılacağını söyledi. Erdoğan, bu girişimin ileriye dönük olarak bir tulumbanın çalışmasına benzediğini kaydederek, ''Tulumba, bundan sonra bereketli sular akıtacak'' diye konuştu.

Türkiye'nin, Bosna Hersek'e her türlü desteği verdiğini vurgulayan Erdoğan, ''NATO ve Avrupa süreci içinde Bosna Hersek'i yalnız bırakmadık. Bırakmadığımız gibi ilgili birimleri NATO olarak sıkıştıracağız'' ifadesini kullandı.

7 Ekim'de Bosna Hersek'te yerel seçimlerin yapılacağını anımsatan Erdoğan, seçimlerin Bosna Hersek için hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, ''Türkiye olarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak, bizim siz kardeşlerimizden bir ricamız var, ne olur bölünmeyin, bir olun, iri olun, diri olun. Balkanlarda Bosna Hersek'in ayrı bir yeri var. Sizi seviyoruz'' dedi.

aa

Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,280 µs