En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül Jolie'yle görüştü

14 Eylül 2012 19:33 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, zor durumdaki insanlar için yapılanların, insanlığa karşı borç olduğunu belirtti...

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie'nin de yer aldığı heyeti kabulüne ilişkin bilgilere yer verildi. 
 
Cumhurbaşkanı Gül kabulde, Guterres ile eski bir dostlukları olduğunu ve Guterres ve ve beraberindekileri Türkiye'de görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Zor durumda bulunan halklara kucak açmanın tarihi geleneğin önemli bir parçası olduğuna dikkati çeken Gül, bu defa da Suriye'den Türkiye'ye gelen misafirlere geçici koruma sağlandığını dile getirdi.
 
Guterres ve heyetinin, dün Suriye sınırındaki kamplarda yaşayanların durumunu yerinde görerek, yapılanlar hakkında ilk elden en güncel bilgiler aldıklarını, uluslararası camianın bu meseleye ilgisinin ise maalesef arzu edilen düzeyin altında kaldığını vurgulayan Gül, Birleşmiş Milletler Yüksek Komiseri heyetinin ziyaretinin bu açıdan yararlı olacağına inandığını söyledi.
 
Gül, Özel Temsilci Jolie'nin küresel düzeyde yerlerinden edilmiş insanlar için yaptıklarının tüm insanlık için ilham kaynağı olduğunu belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, ''zor durumdaki insanlar için yaptıklarımız hepimizin insanlığa karşı borcunun gereği'' değerlendirmesinde bulundu. 
 
Türkiye, insani konularda küresel ortak
 
Guterres ise Türkiye'nin Suriyelilere sağladığı imkanların her türlü takdire şayan olduğunu, Yüksek Komiserlik olarak bu konuda seslerini uluslararası topluma güçlü şekilde duyurma sorumlulukları bulunduğunu ifade etti.
 
Küresel ekonomik krizin etkilerinin sürdüğü mevcut konjonktürün işlerini zorlaştırdığını söyleyen Guterres, Türkiye'nin insani konulara ilgisinin Suriye ile sınırlı olmadığını çok iyi bildiklerini, esasen dünyanın dört bir yanındaki çalışmalarıyla kendileri için bu alanda son derece güvenilir küresel bir ortak haline geldiğini vurguladı.
 
Türkiye'nin yaptıklarını her yerde anlatacak
 
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Jolie de görevinin, dikkati Suriye halkının yaşadıklarına ve bu zor dönemdeki dayanışma ihtiyacına çekerek, uluslararası alanda farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin Suriye halkına yönelik şeffaf, iyi niyetli ve cömert gayretlerinin kendi işini çok kolaylaştırdığını, Türk halkının misafirperverliği ve Suriye halkıyla güçlü dayanışması için derinden müteşekkir olduğunu vurgulayan Jolie, Türkiye'deki kamplarda gördüklerini gideceği her yerde çok iyi bir örnek olarak anlatacağını kaydetti.
 
aa


Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,504 µs