En Sıcak Konular

Hacı adaylarına kötü haber

14 Eylül 2012 15:57 tsi
Suudi Arabistan, hac için ek kontenjan vermedi....

Hacı adaylarına Suudi Arabistan'dan kötü haber geldi. Suudi Arabistan, Kabe'nin etrafındaki genişletme çalışmaları gerekçesiyle, bu yıl ilk kez ek kontenjan vermedi. Türkiye'ye hac için her yıl 30 bin ek kontenjan veriliyordu. Suudi Arabistan yönetimi, ek kontenjan verilmemesine ilişkin kararına gerekçe olarak, Kabe'nin etrafındaki genişletme çalışmalarını gösterdi.
 
HİÇBİR ÜLKEYE YOK

Suudi Arabistan yönetimi, sadece Türkiye'ye değil, bu yıl hiçbir ülkeye ek kontenjan verilmediğini bildirdi. Ülkelerin hac kontenjanı, nüfusuna oranla belirleniyor. Türkiye'nin hac kontenjanı 74 bin olarak belirlenirken, her yıl ek olarak 30 bin kontenjan veriliyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı, "Kura sırası yakın olup beklentide olan hacı adaylarının beklentilerinin ilave kontenjan gelmediğinden karşılanamayacağını" duyurdu.
 
1 MİLYON 160 BİN KİŞİ BEKLİYOR

Hac mevsimi 17 Eylül - 29 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Hac çıkışları 17 Eylül-20 Ekim tarihleri, dönüşleri ise 30 Ekim-29 Kasım tarihleri arasında yapılacak. 2007 yılından 147 bin 327, 2008 yılından 102 bin 173, 2009 yılından 117 bin 314, 2010 yılından 182 bin 939 ve 2011 yılından ise 320 bin 151 kişi hacca gitmek için bekliyor. Bu yıl hac başvurusu yapanlarla toplam sayı 1 milyon 160 bine yükseldi. Hacı adayları, katsayılı kura sistemiyle belirleniyor. 6 yıl bekleyenler 36, 5 yıl bekleyenler 25, 4 yıl bekleyenler 16, 3 yıl bekleyenler 9, 2 yıl bekleyenler 4, ilk kez kayıt yaptıracaklar ise 1 kez kuraya katılıyor. Hac fiyatları 2 bin 730 Euro'dan başlıyor.
 
TÜRKİYE REVAKLARI İSTİYOR

Kabe'nin sadece etrafında değil, tavaf alanında da genişletme çalışmaları gerçekleştirilecek. Tavaf alanına ilişkin genişletme çalışmaları, Osmanlı revaklarının yıkımı tartışmasını da gündeme getirmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti sırasında Kral Abdullah'a revakların yıkımı iddialarını sormuş, yıkılmayacağı sözünü almıştı. Alınan bilgiye göre, revakların Türkiye'ye getirilmesi için temaslar hala sürüyor.

İLK KAFİLE PAZARTESİ YOLA ÇIKIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac'ca gidecek ilk 12 kafileyi taşıyacak uçakların İstanbul, Ankara, Denizli, Gaziantep ve Hatay'dan havalanacağını açıkladı. Hac yolculuğuna ilk olarak 2 bin 400 kişi çıkacak. Son kafileler 25 Eylül'de Türkiye'den hareket edecek. Geri dönüşler ise 30 Ekim'de başlayacak ve 29 Kasım'da son bulacak.
Bu yıl kutsal topraklara gitmek için başvuran 1 milyon 608 bin kişinin, 624 bin 582'sini kadınlar, 536 bin 26'sını ise erkekler oluşturuyor. Hac kuraları 29 Mayıs'ta çekilmişti.


Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs