En Sıcak Konular

Toyota'da intihar şoku!

14 Eylül 2012 14:45 tsi
Sakarya’daki Toyota Fabrikası’ndaki boya prosesinde 6 yıldır çalışmakta olan bir işçi depoda intihar etti.

Sakarya’daki Toyota Fabrikası’ndaki boya prosesinde 6 yıldır çalışmakta olan işçi Yücel Semih Akdolun fabrika deposunda intihar etti.

Cesedin bulunmasından sonra adli makamlara haber veren işveren, sağlık ekipleri ve Cumhuriyet savcısının olay yerine gelmesi ve tutanakların tutulması için geçen süre zarfında üretime devam etti. İntihar eden işçinin çalışma arkadaşları bu durumu protesto etti.

Toyota fabrikasında kırmızı vardiya olarak adlandırılan 5:15-03:15 vardiyasında çalışan Akdolun’un geçtiğimiz hafta içinde vardiya çıkışında işyerinden ayrılmadığı ve yedek parça deposunda bulunan asansör boşluğunda yük bağlamakta kullanılan iple intihar ettiği anlaşıldı. İşçinin cesedi sabah 07:30’da malzeme almak için depoya gelen arkadaşları tarafından bulundu.


Cesedin bulunmasından sonra adli makamlara haber veren işveren, sağlık ekipleri ve Cumhuriyet savcısının olay yerine gelmesi ve tutanakların tutulması için geçen zamanda da üretime devam etti. Saat 11:00 de işlemlerin tamamlanmasının ardından cenaze, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildikten sonrada üretim sürdürüldü.


ARKADAŞIMIZ ASILIYKEN BİZ ÇALIŞTIK

Bu duruma tepkilerini ifade eden Yücel Semih Akdolun’un arkadaşları; ’’Arkadaşımız orada öylesine asılıyken biz çalışmaya devam ettik. Boyahane müdürüne bu durumun uygunsuzluğunu ifade ettik,ancak umursamaz davrandılar,işverenin ölüye de saygısı yok ‘’diye yakındılar.

Toyota Türkiye A.Ş.’den yapılan açıklamada ise işçinin fabrikada her hangi bir sorunun olmadığını açıklandı.


ÇALIŞMA KOŞULLARI AĞIR

Ancak intihar eden işçinin arkadaşları,’’çalışma koşullarının çok ağır olduğunu,bir çok arkadaşlarının ağır çalışma koşulları ve aynı pozisyonda çalışmaktan hasta olduklarını,çalışanların neredeyse yarısının bel fıtığı ameliyatı geçirdiklerini’’ anlattılar. İş yerlerinde sendikal örgütlenmenin olmadığını, bu nedenle işveren karşısında haklarını savunamadıklarını, işyerinde çalışma koşulları nedeniyle hasta olan, bunalıma giren işçilerin işten çıkarılmasının artık gelenek haline geldiğini ifade ettiler.(birgün)



Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,664 µs