En Sıcak Konular

Cep telefonu hatlarına bakanlık el atıyor

14 Eylül 2012 13:50 tsi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonu hatlarında kayıtlı kişi ile kullanıcıların farklı olması nedeniyle ortaya çıkan sıkıntıları çözmek için harekete geçtiklerini belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonu hatlarında kayıtlı kişi ile kullanıcıların farklı olması nedeniyle ortaya çıkan sıkıntıları çözmek için harekete geçtiklerini belirterek, vatandaşların, çok yakın bir süreç içerisinde, üzerilerine kayıtlı kaç hat olduğunu, kullandığı hattın kime ait olduğunu internet üzerinden sorgulayabileceğini bildirdi.

Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, açık hat olarak tabir edilen, kişilerin kendi bilgileri dışında, kimliklerinin kullanılarak adlarına cep telefonu abonelik sözleşmesi yapılan hatların, kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabildiğine dikkati çekti.

Açık hat kullanıcılarının yaşadıkları mağduriyetleri gidermek için hayata geçirecekleri yeni uygulamayla abonelerin internet üzerinden adlarına kayıtlı bulunan hatları sorgulayabileceklerini kaydeden Yıldırım, herkesin kendi adına kaç tane abonelik açıldığını görebileceğini, bu hatlardan istemediği varsa kapattırabileceğini bildirdi.

Böylece, telefonun kullanıcısıyla  abonesinin mümkün olduğunca aynı kişi olmasının sağlanacağını ifade eden Yıldırım, ''Hem haberi bile olmadan abone yapılmış kişilerin mağduriyeti hem de istediği halde asıl hat sahibini tanımadığı için telefonu kendi üzerine kaydettiremeyen kullanıcıların mağduriyeti giderilmiş olacak'' dedi.

''Suç örgütlerince kullanılabiliyor''

Vatandaşların haberi olmadan adlarına açılan hatların terör örgütü ve suç örgütlerince de kullanılabildiğine işaret eden Yıldırım, bu durumun hem vatandaşların mağduriyeti hem de emniyet açısından ciddi sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Bu konuda kendilerine ulaşan çeşitli şikayetler olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

''Bu şikayetlerden bazıları, kişilerin bilgisi ve rızası dışında açılan hatların kötü niyetli olarak kullanımından etkilenen, hattın sahibi olarak görünen masum vatandaşlardan geldi. Şikayet sahiplerinin bir kısmı da herhangi bir nedenle açık hat almış olan iyi niyetli kullanıcılardır.

Bunlar, hatları kendileri adına kaydettirmek istediklerinde, asıl aboneyi bulamadıkları için bunu gerçekleştiremiyorlardı. Ayrıca bu kullanıcılar, bu hatlar üzerinde numara taşıma, tarife değiştirme, kampanyalara katılma gibi işlemleri yaptıramadıkları için mağdur olduklarından yakınıyorlardı.

Başlatacağımız yeni uygulamayla internet üzerinden herkes ismine kayıtlı hatları inceleyecek, istemediklerini iptal ettirecek. Kendisinin kullandığı başkasına kayıtlı hatları da kolaylıkla kendi adına kaydettirebilme imkanı getiriyoruz.

Vatandaşlar, uygulama başladıktan sonra mutlaka sisteme girip adlarına kaç hat bulunduğunu kontrol etsinler. Mağduriyet yaşamamak için, haberleri olmadan açılan hatları mutlaka kapattırsınlar.''

Bakan Yıldırım, cep telefonu operatörlerinin, 12 ay içerisinde, açık hatların oluşturduğu sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirler alacağını da bildirdi.

Kaynak: AA



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,540 µs