En Sıcak Konular

Çiçek: Dokunulmazlık buna zırh olamaz

14 Eylül 2012 13:13 tsi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, BDP milletvekillerinin PKK'lı teröristlerle kucaklaşması sonrasında başlayan 'dokunulmazlık' tartışmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çiçek: "Dokunulmazlık Türkiye'de kan döken insanlarla kucaklaşmanın zırhı olamaz." dedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜSİAD)'nin Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Burada konuşan Cemil Çiçek, BDP'li milletvekillerinin PKK'lı teröristlerle kucaklaştığı görüntülerin medyada yer almasının ardından başlayan 'dokunulmazlık' tartışmasına değindi. Milletvekillerinin sorumlu insanlar olması, sorunlu insanlar olmaması gerektiğini söyleyen Çiçek, "Yeteri kadar sorunumuz var. Bir de yöntemlerimizden dolayı yeni sorunları buna ilave etmememiz gerekir. Elbette milletvekilleri olarak bizim sade vatandaşımızdan bir ayrıcalığımız var. Dokunulmazlık." dedi.

"Dokunulmazlık demek sorumsuzluk demek değildir." diyen Çiçek, "Dokunulmazlık bu görevi layık-ı veçhiyle yerine getirmek ve baskılara karşı milletvekilinin görevini yapması için sağlanan bir statüdür. Kanunsuzluğun zırhı olamaz." diye konuştu.

BDP'li vekillerin PKK'lı teröristlerle buluşmasını hatırlatan Çiçek, "Türkiye'de dokunulmazlık kan döken insanlarla buluşmanın, kucaklaşmanın zırhı olamaz. Bu çok doğru değil. Kanun-i müeyyidesiyle söylemiyorum. Bu doğru bir şey değil. Bir ülkede insanların, toplum kesimlerinin, meslek gruplarının devletinden talebi olabilir. Hükümetinden istekleri olabilir. Uygulamalarını protesto edebilir.

Buna karşı tavır olması gerekir. Ama bunun yolu taleplerini C-4 patlayıcıya bağlamak değildir. 'Bunu yaparsan yaptın, yapmazsan ben buradan fitili ateşlerim' demek değildir. Böyle bir demokrasi anlayışı dünyada yok." ifadelerini kullandı.

'TERÖRÜ KINAMAMAK DA DESTEK VERMEKTİR'

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'nin kararlarını yakından takip ettiğini belirten Çiçek şöyle konuştu: "Değil terörle içli dışlı olmak, terörü kınamamış olmayı bile sözleşmeye aykırı buluyorum. Terör mağdurlarıyla ilgili toplantıya katılmamış olmasını, üye vermemiş olmasını bile teröre destek olarak mütalaa ediyor.

Bu şekli asgariden böyle anlaşılması lazım. Onun için bir kısım sorumsuzluklardan hepimizin kaçınması gerekiyor. İnsanların yüreği yanıyor, ona daha büyük acılar katmamız gerekiyor. Birlikte yaşayacaksak hırsımız aklımızın önüne değil, aklımızı hırslarımızın, ayağı yere basmayan taleplerimizin önüne almamız lazım. Siyaset akılla yapılacak bir iştir."

cihan

Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,881 µs