En Sıcak Konular

Silivri'ye gitmediğimiz gün bu parti düzelecek

14 Eylül 2012 11:52 tsi
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, partisinin Ergenekon davasında sanıklara verdiği destekle ilgili ezber bozan bir çıkış yaptı.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün aktardığına göre Güneş, geçtiğimiz günlerde dostlarıyla bir araya geldiği yemekte Ergenekon sanıklarının aday olmaması için çok uğraştıklarını, ancak başarılı olamadıklarını belirtti. Ardından şu çarpıcı tespitte bulundu: "Silivri'ye gitmediğimiz gün bu parti düzelecek."

Güneş, aynı yemekte Ergenekon ve KCK davalarına yönelik tavırlarıyla dikkat çeken Denizli Milletvekili İlhan Cihaner için de "Ben onu solcu biliyordum, meğer ulusalcıymış." ifadelerini kullandı.

Anamuhalefet partisinin, darbe ve darbe teşebbüslerinin ilk kez yargılandığı Ergenekon ve Balyoz davaları karşısındaki tutumu kamuoyunun gündeminden hiç düşmedi. Parti yöneticileri, yaptıkları açıklamalarda 'kanlı planlarla demokrasiyi askıya almaya çalışma' suçlamasıyla tutuklanan sanıkların suçsuz olduğunu ve mağdur olduğunu ileri sürerken, yasal görevlerini yapan hakim ve savcılara ağır eleştirilerde bulunuyor. Bu kapsamda CHP milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, Süheyl Batum, İlhan Cihaner, Sinan Aygün, Oktay Ekşi, Mahmut Tanal, Nur Serter, Umut Oran, Ali Özgündüz, Sezgin Tanrıkulu, Bülent Tezcan ve Akif Hamzaçebi gibi isimler Ergenekon, Balyoz ve KCK duruşmalarında sık sık boy gösteriyor. Anamuhalefet partisinin 'yargıya baskı' boyutuna varan bu tavrı, parti içinde de eleştiri konusu olmaya başladı. PM üyesi ve eski genel başkan yardımcılarından Hurşit Güneş, partinin Ergenekon politikalarını tasvip etmeyen isimlerden biri. Güneş, rahatsızlığını İstanbul'da dostlarıyla yediği yemekte dile getirdi.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, eski Parti Meclisi (PM) üyesi Muhammed Çakmak'ın hazır bulunduğu yemeğe damgasını vuran çıkışı dün köşesine taşıdı. Övür, Güneş'in kendisinin de bulunduğu yemekte şu çarpıcı ifadeleri kullandığını aktardı: "Silivri'ye gitmediğimiz gün bu parti düzelecek. Beni orada (Silivri) göremezsiniz. Onların aday olmaması için birkaç arkadaş çok uğraştık ama başaramadık. Listeyi delip giren savcı İlhan Cihaner'in tutumuna da çok şaşırdım. Ben onu solcu biliyordum, meğer o ulusalcıymış..." Övür, yazısında Hurşit Güneş'in 'Sosyal demokrat CHP' eksenli bir kitap hazırlığı içinde olduğu bilgisini de verdi. (Zaman) 

Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,272 µs