En Sıcak Konular

Sınır ötesi için dev F-16 filosu Diyarbakır'da

14 Eylül 2012 11:27 tsi
Sınır ötesi için dev F-16 filosu Diyarbakır'da Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet üssüne bugün Eskişehir, Bandırma ve Amasya'dan gelen 20'den fazla savaş uçağı bir bir alana iniş yaptı.

Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet üssüne bugün Eskişehir, Bandırma ve Amasya'dan gelen 20'den fazla savaş uçağı bir bir alana iniş yaptı.

PKK terör örgütüne ait Kampala en etkili operasyonları düzenleyen 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssüne takviye savaş uçakları gönderildi. Bandırma 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı gece görüş ve vuruş kabiliyetine sahip "Yarasa" olarak adlandırılan 161'inci bombardıman Filosu, Amasya'dan kalkan Tunç olarak adlandırılan 151'inci Bombardıman filosu, Amasya'dan gelen Akıncı olarak adlandırılan 152'inci önleme Filosu ve Eskişehir'den gelen Panter olarak adlandırılan 111'inci Saldırı Filosu Diyarbakır'a geldi. Yirmiden fazla savaş uçağının geldiği Diyarbakır 8. Ana Ana Jet Üs Komutanlığında hareketli saatler yaşanırken, Hakkari'de başlayan kara operasyona havadan destek verme amaçlı geldikleri öğrenildi.

Hakkari'de 7 Taburun katılımı ile PKK terör örgütüne yönelik başlayan operasyona destek vermek amacıyla gelen savaş uçakları Diyarbakır'daki Pars ve Atmaca filosuna da destek vererek Kandil'de bulunan PKK kamplarını ateş altına alacaklar.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı güvenlik güçleri önümüzdeki günlerde PKK terör örgütünün Kuzey Irak'ta bulunan kamplarına yönelik büyük çaplı bir operasyon başlaması beklenirken, Diyarbakır'a takviye gelen filolarda hava operasyonu düzenleyerek PKK'lı teröristlerin bölgeden kaçışını ve ateş altına alınmasını sağlayacak.



Bu haber 1,640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,467 µs