En Sıcak Konular

Amerika biliyormuş!

14 Eylül 2012 10:41 tsi
Amerika biliyormuş!
İngiliz gazetesi Independent, ABD Büyükelçisi ve üç elçilik çalışanının yaşamına mâl olan Bingazi saldırısının, bir süredir devam eden ciddi güvenlik zafiyetinin sonucunda meydana geldiğini ortaya çıkardı.

ABD’li yetkililer olayın önceden planlanmış olduğunu iddia ediyor ancak gazetenin haberine göre, ABD'nin Trablus Büyükelçisi Chris Stevens Libya'ya kısa süre önce dönmüştü ve Bingazi ziyaretinin detayları da gizli tutuluyordu. Bu nedenle Bingazi Konsolosluğu'na yönelik saldırının önceden planlanmış olma ihtimali zayıflıyor.

ABD yönetimi şu an tam anlamıyla bir krizin ortasında. Zira Bingazi’deki konsolosluktaki çok hassas belgeler de kayıp. Bu belgelerde, ABD ile çalışan Libyaların isimlerinin yer aldığı söyleniyor. Şimdi bu kişiler radikal grubun hedefi haline gelebilir.

"YETERLİ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINMADI"

Kayıp belgelerin bazılarıysa petrol anlaşmalarıyla ilgili. Üst düzey diplomatik kaynaklara göre ise Kahire ve Bingazi’deki diplomatik misyonların saldırılara hedef olabileceği bilgisi ABD Dışişleri Bakanlığı’na 48 saat önceden ulaşmıştı.

Independent'a konuşan kaynaklara göre, Stevens gelmeden önce Bingazi'deki elçilikte "sağlık denetimi" yapıldı ve sadece 11 Eylül saldırılarının yıl dönümü nedeniyle düzenlenebilecek eylemler göz önünde bulunduruldu. Görgü tanıklarının aktardığına göre, öfkeli kalabalık, olay gecesinde "çok az güvenlik görevlisi" tarafından korunan elçiliğin önündeki engelleri 15 dakika içinde aştı.

ABD'de çekilen ve Hz. Muhammed'e hakaret içerdiği belirtilen "Mülümanların Masumiyeti" filmini protesto eden "öfkeli göstericiler", Salı gecesi Bingazi'deki ABD Konsolosluğuna saldırmış, olayda Büyükelçi Stevens dahil dört elçilik çalışanı hayatını kaybetmişti.

hurriyet

Bu haber 904 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,241 µs