En Sıcak Konular

Putin, ABD Büyükelçisi'ne saldırıyı kınadı

14 Eylül 2012 10:00 tsi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Libya'da Amerikan Büyükelçisi ve diplomatlara yönelik saldırıyı kınadı.

Hükümeti muhtemel provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağıran Rus lider, "Tüm inançlara yönelik insanların hisleri çok dikkatli olarak ele alınmalı" dedi.
 
Karadeniz tatil kenti Soçi'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Putin, "Bu saldırıyı kınıyoruz. Kurbanların ailelerine başsağlığı diliyoruz. Diplomatların güvenliği uluslar arası anlaşmalarla koruma altında. Birileri buna saygılı olamıyorsa modern ve uluslar arası toplumun dışında kalır." değerlendirmesinde bulundu.

Dini inançların çok dikkatli bir şekilde ele alınmasını, hükümetin muhtemel provokasyonlara karşı da zamanında ve gerektiği şekilde tedbir alması gerektiğini ifade eden Putin, "Aksi durumda, kırılan insanlar kendi görüş ve çıkarlarını kendi elleri ile savunmaya kalkar." hatırlatması yaptı.

Batılı ülkeleri diktatörlere karşı halk ayaklanmalarını desteklememeleri konusunda uyaran Putin, "Ortadoğu'da bu öngörülemeyen ve tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Biz hiçbir silahlı grubu iç siyasi sorunlarını şiddet kullanarak çözebilmeleri için desteklemiyoruz. Bu insanların son hedeflerini anlayamıyorum. Bizim her zaman bu tür müdahalelerde kendimizi çıkmaz sokakta bulacağımız konusunda endişelenmeliyiz" şeklinde konuştu.

Son yaşanan olayın batılı ülkelerin terör, aşırıcılık ve diğer ortak tehditlere karşı Rusya ile birlikte mücadele etmek için ikna edici olmasını ümit ettiğini vurgulayan Putin, "Şimdi olduğu gibi, tüm bölgenin tam bir kaos içine girmesinden endişe ediyoruz." uyarısı yaptı.

Libya'nın Bingazi kentinde önceki gün meydana gelen saldırıda Amerikan Büyükelçisi Chris Stevens ve üç büyükelçilik çalışanı yaşamını yitirmişti. Amerikan başkonsolosluğuna saldırının İslamiyet aleyhine hakaretler içeren filme tepki olarak gerçekleştiği iddia edildi.

cihan


Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,637 µs