En Sıcak Konular

PKK'ya büyük darbe

14 Eylül 2012 09:43 tsi
PKK'ya büyük darbe
Hakkâri, Şırnak ve Diyarbakır'daki operasyonlarda 115, Kuzey Irak'ta 25 PKK'lı öldürüldü. Şemdinli'de 7 taburun katıldığı operasyonu bölgedeki birliği ziyarete giden Genelkurmay Başkanı Özel de izledi.

Hakkâri'nin Şemdinli ve Şırnak'ın Beytüşşebap ilçeleri ile Diyarbakır kırsalında son bir haftada güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda, PKK'ya büyük darbe vuruldu. Hakkâri ve Şırnak'ta özel eğitimli askerlerin katıldığı nokta operasyonlarda, PKK ağır kayıplar verdi. Geçen ay Irak sınırındaki Goman Dağı etiklerindeki Zorgeçit, Bağlar ve Derecek beldesinde yol kesen PKK'lılara da son yılların en büyük ve en kapsamlı operasyonu gerçekleştirildi. Stratejik noktalara termal kameralar yerleştirildi. Operasyonlarda Heronlar'ın tespit ettiği PKK'lılara hem F-16'lar hem de Kobra helikopterlerle havadan nokta atışlar yapıldı.

OPERASYONLAR


7 Eylül: Beytüşşebap'taki Kato Dağı eteklerinde 26 terörist öldürüldü.

9 Eylül: Şemdinli Zorgeçit'te çıkan çatışmada iki asker şehit oldu, 26 terörist öldürüldü, 1 terörist sağ ele geçirildi. Aynı gün, Türk jetleri Kuzey Irak'taki terör kamplarını vurdu,25 PKK'lı öldürüldü.

10 Eylül: Şemdinli'de PKK kampı Kavaklı'ya F-16 ve obüslerle operasyon düzenlendi, 30 terörist etkisiz hale getirildi.

11 Eylül: Zorgeçit'te çıkan çatışmada iki asker şehit olurken 25 PKK'lı terörist öldürüldü. Şemdinli Gediktepe Karakolu'na sızmaya çalışan 5, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde saldırı hazırlığında 3 PKK'lı öldürüldü.

7 TABURLA KISKAÇ

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel dün beraberinde Hava Kuvvetleri Komutanı Org.Mehmet Erten ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu'yla birlikte Hakkâri-Yüksekova ve Şemdinli'de ki birliklerde incelemelerde bulundu. Özel, 2'nci Ordu Komutanlığı'nda Şemdinli'de 7 taburla sürdürülen operasyonu izleyip bilgi aldı. Özel daha sonra Hakkâri Dağ ve Komando Tugayı'na geçti. Bölgedeki operasyonlarda çok sayıda teröristin öldürüldüğü öğrenildi. Özel, Erten ve Kıvrıkoğlu bölgedeki ziyaretleri nedeniyle Polatlı Duatepe'de düzenlenen Sakarya Zaferi'nin 91'inci yıldönümü kutlamalarına katılamadı. Hakkâri Helin Vadisi'nde polise saldırı hazırlığındaki PKK'lı gruba helikopter ve obüslerle bomba yağdırıldı. Muş'ta da PKK'nın bomba patlatması sonucu Elazığı-Tatvan seferini yapan yük treninin 4 vagonu raydan çıktı. Şırnak'ın Beytüşşebab ilçesinde ise Kaymakamlık binasının polis noktasına teröristlerce dün akşam saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan olmadı. Bitlis- Diyarbakır Karayolu'nda ise polis kontrol noktasına saldıran PKK'lılara güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

sabah



Bu haber 828 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,107 µs