En Sıcak Konular

'Film iğrenç ve kınanmayı hak ediyor'

13 Eylül 2012 20:04 tsi
'Film iğrenç ve kınanmayı hak ediyor' ABD Dışişleri Bakanı Clinton, Arap dünyasında protestolara neden olan İslam karşıtı filmin ''iğrenç ve kınanmayı hak eden'' bir film olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD Hükümeti'nin söz konusu filmle hiçbir bağlantısının olmadığını, içeriğini ve mesajlarını kesinlikle reddettiklerini vurguladı.

ABD'nin dini hoşgörüye olan bağlılığının daha ilk kuruluş yıllarına uzandığını kaydeden Clinton, ülkesinin tüm dinlerden insanlara ev sahipliği yaptığını ve onlara en büyük saygıyı gösterdiklerini söyledi.

Clinton, şöyle konuştu: ''Bize göre, kişisel olarak da bana göre, bu video iğrenç ve kınanmayı hak ediyor. Büyük bir dini lekelemeyi ve küçük düşürmeyi, insanları galeyana getirmeyi amaçladığı görülüyor. Ancak bu videoya şiddetle karşılık vermenin hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Meydana gelen şiddeti en güçlü ifadelerle kınıyoruz. ABD'deki ve dünya genelindeki çok sayıda Müslüman'ın bu konuda sesini çıkarmasını derin takdirle karşılıyoruz''.

Şiddetin, dinde hiçbir yeri olmadığına inandıklarını belirten Clinton, ''İslam da diğer dinler gibi, insanoğlunun temel haysiyetine saygı duymaktadır ve masumlara saldırılar düzenlemek bu temel haysiyetin ihlalidir. Din adına, Tanrı adına kan dökmek ve masumların hayatlarını almak isteyenler var oldukça, dünya, gerçek ve kalıcı bir barışı asla görmeyecektir'' diye konuştu.

Clinton, ABD'nin Yemen ve diğer ülkelerde protestoları da takip ettiğini ve protestoların şiddete dönüşmesini önlemek için adımlar atılacağını umduklarını söyledi.



Bu haber 943 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,354 µs