En Sıcak Konular

Haberal, Balbay ve Alan'dan ortak basın açıklaması

13 Eylül 2012 16:49 tsi
Ergenekon davasının tutuklu sanıkları Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile Balyoz davasının tutuklu sanığı Engin Alan, ortak kaleme alınan yazılı basın açıklamasıyla tahliye edilmemelerini eleştirdi.


CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve MHP Milletvekili Engin Alan ortak yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada tahliye edilmemelerini eleştiren sanıklar, "Anayasa'nın 80. Maddesi uyarınca, tüm Türk Milletini temsil eden milletvekilleriyiz." diye başladı.

Kamuoyunda 3. Yargı paketi olarak adlandırılan 6352 sayılı kanun ile özel görevli ve yetkili mahkemelerin faaliyetine son verildiği belirtilen açıklamada "Adli kontrol tedbirindeki üst sınır uygulaması kaldırılarak, tutuklama kararlarında 'Kuvvetlı suç şüphesı ve tutuklama sebepleri ile adli kontrol tedbirinin niçin yetersız kaldığının, somut olgularla gösterilmesi' zorunlu hale getirilmiştir. Ancak, bu kanun ile mahkemelere tutuksuz yargılama konusunda geniş takdir yetkisi tanınmış olmasına rağmen, Silivri'de halen anayasanın 'Kanunlar önünde eşitlik' ve 'Tabii hakim' ilkesine aykırı olarak faaliyet gösteren bu mahkemeler, kendilerini milli iradenin dahi üzerinde görerek, TBMM'nin çıkarttığı kanunu dahi hiçe saymış ve somut hiçbir olgu göstermeksizin, keyfi muamele ile milli iradeyi tutsak almaya devam etmiştir. Oysa ki, Anayasa'nın 6'ncı maddesi uyarınca 'egemenlik, kayıtsız şartsız millete ait' olup, mahkemeler de, Türk mılletı adına karar vermekle yükümlüdürler." denildi.

Açıklama metninde, "Türkiye'de, demokrasinin daha ilk yıllarından itibaren tutuklu iken milletvekili seçilen kişilerin, mahkemelerce derhal tahliye edildikleri ortadadır." ifadesine yer verildi.

(CİHAN)


Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,372 µs