En Sıcak Konular

Ankara'da metrobüsler yarın yola çıkıyor

13 Eylül 2012 15:35 tsi
Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki toplu ulaşım filosunu daha da güçlendirecek olan 250 metrobüsün ilk 50 adedi, yarın Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katılacağı törenle, Başkent yollarında hizmet vermeye başlayacak.

Avrupa’nın en çevreci ulaşım filosuna sahip Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Başkentlilerin daha hızlı ve konforlu hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla bünyesindeki araçları yeniliyor ve geliştiriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin “fikir babası” olduğu ve Türkiye’de bir ilke imza attığı körüklü doğalgazlı metrobüsleri, ulaşımın da Başkenti Ankara yollarında Başkentlilere şehir içinde seyahat keyfi yaşatacak.

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR İLK DAHA

İhalesi bitirildikten hemen sonra yüklenici firma tarafından hızla yapımına başlanan körüklü, doğalgazlı, özürlü asansörlü, klimalı ve kameralı son teknoloji 250 Metrobüs’ün ilk 50 adedi, Başkent yollarına çıkıyor. Ankaralıların şehir içinde daha konforlu seyahat etmesini amaçlayan ve gelen talepler doğrultusunda otobüs filosunu sürekli yenileyen EGO Genel Müdürlüğü, Ankara’da gerçekleştirdiği pek çok yeniliğe bir tanesini daha ekleyerek, Türkiye’de ilk kez, körüklü doğalgazlı Metrobüsleri, Başkentli yolcuların hizmetine sunuyor. 2007-2010 yılları arasında parti parti yapılan ihaleler sonucunda doğalgazlı otobüs sayısının 600’ü klimalı olmak üzere bin 90’a ulaştığı Ankara’da, bu sayı ilk parti 50 körüklü Metrobüs’ün trafiğe çıkmasıyla bin 140’a yükselecek. Sonrasında 25’er 25’er teslim edilecek 200 körüklü Metrobüs ile de 2013 yılının Nisan ayında Başkent yollarındaki doğalgazlı, modern, son teknoloji Metrobüs sayısı bin 340’a çıkacak.

KLİMALI, KAMERALI, TEKNOLOJİ HARİKASI

Doğalgazlı yakıt tüketimiyle hem çevreci hem de tasarruflu olmasıyla dikkat çeken yeni nesil, körüklü ve doğalgazlı Metrobüslerde yolcu konforu ve güvenliğine büyük önem verildi. Başkentliler için teknolojinin son gelişmeleri doğrultusunda hazırlanan 18 metre uzunluğundaki “Körüklü” tipi otobüsler 36 oturan, 116 ayakta, 1 engelli yeri olmak üzere toplam 153 yolcu kapasitesine sahip. Klima donanımıyla yolculara yaz aylarında daha ferah yolculuk yapma şansı tanıyan Metrobüslerde kamera sistemi, sensörlü sarı çizgili güvenlik şeridi, motor bölümündeki otomatik yangın söndürme tesisatı; güvenlik önlemleri olarak ön plana çıkıyor. Tekerlekli sandalye kullanan engelliler için emniyet kemerli özel bir bölümü, orta kapıda da platformu bulunan otobüsler, alçak tabanlı ve gerektiğinde kaldırıma daha da yaklaşabilmesi için 7 santimetre yana yatabiliyor. Dış dizaynı Başkentlilerin katıldığı anket ile belirlenen körüklü otobüsler, beyaz üzerine mavi yaprak desen ile görsel olarak da farkını ortaya koyuyor.



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,450 µs