En Sıcak Konular

Tehlikeli atıklara uydudan sıkı takip

13 Eylül 2012 09:59 tsi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı atık taşıyıcıları sıkı takibe aldı. Yeni geliştirilen sistemle atık taşıyanlar uydudan takip edilecek.

Atıkların oluşumundan bertaraf edilmesine kadar olan sürecin etkin bir şekilde izlenmesi ve yasal olmayan uygulamaların önüne geçilebilmesi amacıyla atığın üretim miktarı, taşınması, geri kazanım/bertaraf aşamalarının kontrol altına alınmasını sağlayacak sistem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hayata geçirildi. İlk olarak, atık taşıma işlemi yapan firma ve araçların kayıt altına alınabilmesi amacıyla lisanslandırma işlemlerinde 'Mobil Atık Taşıma Sistemi' kullanılmaya başlandı ve ülke genelinde lisanslandırma işlemleri ortak bir alanda birleştirildi.

Sistem çalışmalarını düzenleyen 'Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ' çalışmaları başladı. Tebliğ çalışmasında son aşamaya gelindi. Taslak tebliğ de ilgili tarafların görüşlerine de yer verildi. Yeni sistem ile ülke genelinde farklı uygulamaların ve yasa dışı taşımanın önüne geçilecek ve lisans alan atık taşıma firmaları kayıt altına alınmış olacak. Yüklü araçlar seyir hâlindeyken izlenebilecek.

Mobil Atık Taşıma Sistemi sadece izleme ile kalmayıp atığın oluştuğu andan itibaren sıkı bir denetimi de içerecek şekilde atığın türü, miktarı, özellikleri, geri dönüşüm/bertaraf yöntemleri gibi birçok değerlendirilebilir verinin de Bakanlık sunucularına anlık olarak aktarılmasını ve raporlanabilmesini sağlayacak. Ayrıca, sistem; kaza gibi beklenmedik durumların olması hâlinde acil müdahale şansını da büyük ölçüde artıracak.

cihan


Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,405 µs