En Sıcak Konular

ABD'li Müslümanlar saldırıyı kınadı

13 Eylül 2012 09:26 tsi
ABD'deki Müslüman toplumunun liderleri saldırıyı kınadı.

Amerikalı Müslümanlar, Libya'da Amerikan Büyükelçisi dahil 4 Amerikalı yetkilinin öldürülmesi şiddetle kınadı.
 
Washington'da ortak basın toplantısı düzenleyen Müslüman toplumun liderleri, tepkilerini dile getirerek, saldırının İslam dini ile bağdaştırılamayacağını kaydettiler.
 
Yaşananlar İslamla Bağdaşmıyor

 
ABD'deki en büyük Müslüman insan hakları kuruluşu olan Amerikan İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) İcra Direktörü Nihad Awad, yaşananların İslam diniyle bağdaşmadığını vurgulayarak ''Bu tür bir şiddete başvurmak bir dini ya da inancı onurlandırmanın yolu değildir diyen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a katılıyoruz'' dedi.
 
Awad, saldırıları düzenleyen radikallerin cezayı, kasıtlı biçimde kışkırtıcı ögelere yer verilen filmi üreten ve destekleyen radikallerin de kınanmayı hakettiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: ''İslam tarihi, Hz. Muhammed'in, kendisine kötü muamelede bulunanlara misilleme yapma fırsatına sahip olduğu halde bunu yapmaktan kaçındığını gösteren örneklerle doludur. Radikallerin siyasi ya da dini söylemleri kontrol etmesine izin vermemeliyiz. ''
 
''Libya halkının arkadaşını kaybettik''
 
Libyalı-Amerikan toplumu temsilcilerinden ve öldürülen ABD'nin Libya Büyükelçisi Chris Stevens'ın arkadaşı Esam Omeish ise saldırıyı duyduklarında şok olduklarını söyledi.
 
Stevens'in Libyalıların yanında olduğunu dile getiren Omeish, Libya'ya gittiğinde Stevens ile de görüştüğünü ve onun Libya'nın geleceğine yönelik olumlu ve umutlu bakışından çok memnun kalarak döndüğünü anlattı.
 
Tepkiler Silahla Olmamalı
 
Washington DC Bölgesi Müslüman Organizasyonları Konseyi Başkan Yardımcısı ve Virginia Müslüman Derneği Başkanı Refi Ahmed de saldırıları kınadı.
 
Hz. Muhammed'e hareket edilen videoyu hatırlatarak, herhangi bir dinin en önemli kişisine hareket edilmesinin her zaman rahatsız edici olduğunu belirten Ahmed, ancak videoya yönelik protesto ve tepkilerin de silahlarla değil, yapıcı yöntemlerle gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.
 
Hiçbir Şey İnsan Hayatından Değerli Değil
 
Kuzey Amerika İslam Toplumu Organizasyonu'nun kamu ile ilişkiler Başkan Yardımcısı Naim Baig de hiçbir şeyin insan hayatından daha değerli olmadığını söyledi.
 
Stevens için ''İyi bir diplomat ve Libya halkının arkadaşını kaybettik'' diyen Baig, saldırının Hz. Muhammed adına yapıldığını ama Hz. Muhammed'in asla böyle bir şeyi tasvip edemeyeceğini ve bunun onun çizdiği yoldan çıkmak anlamına geldiğini ifade etti.
 
Virginia'daki İslam Merkezi İmamı Cohari Abdülmelik de şiddetin kesinlikle İslam dini ile bağlantısının olamayacağını söyledi.

trthaber


Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,763 µs