En Sıcak Konular

AB'den Ankara'ya Suriye övgüsü

13 Eylül 2012 09:11 tsi
AB'den Ankara'ya Suriye övgüsü 10 Ekim'de yayımlanması beklenen AB'nin Türkiye İlerleme Raporu basına sızdı.

Raporda Türkiye'nin Suriye'deki olaylar karşısında soğukkanlı tutumu ve ekonomik göstergelerinden övgüyle söz edildi.

Avrupa Birliği'nin 10 Ekim'de açıklayacağı Türkiye İlerleme Raporu'nun bazı ayrıntıları basına sızdı. İlerleme Raporu'nda Türkiye'nin Suriye'de yaşanan olaylar karşısında izlediği tutum övülürken, Ankara'nın 'soğukkanlı bir tutum sergilediğine' ve 'uluslararası toplulukla birlikte hareket ettiğine' dikkat çekildi. Taslak aşamasındaki raporda ekonomik ilerlemelerden övgü ile bahsedilirken, ifade ve basın özgürlüğündeki eksikliklere getirilen eleştiriler yine ön plana çıktı.Avrupa Komisyonu'nun 10 Ekim'de yayınlayacağı raporda Türkiye'nin basın ve ifade özgürlüğü konusunda kaygı verici bir gerileme sürecine girdiği eleştirisi yapıldı. Taslak halindeki raporda yer alan değerlendirmede tutuklu gazeteciler konusundaki kaygı dile getirilirken, halen bir çok gazetecinin de tutuksuz yargılanmasının üzerinde duruldu. Türkiye'nin basın ve ifade özgürlüğü için adım atmasının Terörle Mücadele Kanunu'na takıldığını vurgulandığı raporda, yasadan ciddi engel olarak bahsedildi.

KÜRT AÇILIMINDA İLERLEME YOK

İlerleme Raporu'nda Kürt açılımı da yer aldı. Avrupa Komisyonu, terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınarken, Kürt açılımında geçtiğimiz yıla kıyasla herhangi bir gelişmenin kaydedilmediğini belirtti. İlerleme Raporu'nda Türkiye'nin Suriye'de yaşanan durum karşısında izlediği tutum da yer aldı. Suriye olaylarına karşı, Ankara'nın soğukkanlı bir tutum sergilediğine ve uluslararası toplulukla birlikte hareket ettiğine dikkat çekildi. Raporda Türk ekonomisi de mercek altına alındı.

EKONOMİK GÖSTERGELER İYİ

Avrupa'daki krize rağmen Türkiye'nin sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ettiğine işaret eden Avrupa Komisyonu, Türk ekonomisinin yapısal açıdan sağlam temellere dayalı olduğunu belirtti. Büyüme hızının Avrupa ortalamasının üstünde olduğuna dikkat çekerek, cari açık ve işsizlik dışında makro ekonomik göstergelerin iyi bir seviyede olduğu raporda not edildi.

sabah









Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,799 µs