En Sıcak Konular

Ünlü marka BDP’li Tuğluk’un peşine düştü

13 Eylül 2012 09:10 tsi
BDP milletvekili Tuğluk’un Louis Vuitton çantasının ‘sahte’ olduğunu açıklaması şirketi harekete geçirdi. Haberleri isteyen yönetim ‘çantanın nereden alındığını’ Tuğluk’a soracak.

BDP Milletvekili Aysel Tuğluk’un Louis Vuitton çantayla görüntülenmesinin ardından yaptığı açıklama ‘özrü kabahatinden büyük’ kabilinden oldu. Tuğluk, çantanın 3 bin lira olmadığını Bodrum’dan sahtesini 60 liraya aldığını açıkladı. Bu açıklama da Louis Vuitton’un Paris’teki merkez ofisinin dikkatini çekti. Türkiye’de taklit ve kaçak malla mücadele etmek için 2001’de kurulan Tescilli Markalar Derneği’nin de (TMd) üyesi olan ünlü çanta markası Louis Vuitton, Aysel Tuğluk’la ilgili haberleri Türkiye’den istedi. Türk yasalarına göre sahte malı satın almanın ve kullanmanın tüketici açısından herhangi bir cezai yaptırımı bulunmuyor. Ancak yasaya göre tüketicinin bu malı nereden aldığını söylemesi zorunlu. Türkiye’nin her tarafında sahte üretim ve ticaretini yapan yerlere baskınlar düzenleyen TMd de, bu bilgiyi alarak mahkeme kararıyla aramalar yapıyor.

Louis Vuitton 300 baskın yaptı

TMd Başkanı Vehbi Kahveci, Aysel Tuğluk’un sahte çantayı aldığını söylediği Bodrum’da geçen hafta 14 ayrı yere baskın yaptıklarını ve her gittikleri yerde de sahte mal bulduklarını belirtti. 3 milyar doların üzerinde büyüklüğü bulunan sahte mal ticaretinin Türkiye’de tamamen illegal örgütlerin elinde olduğunu vurgulayan Kahveci “Türkiye’de en çok baskını da Louis Vuitton yapıyor. Geçen yıl 300 baskın gerçekleştirdi ve milyonlarca liralık sahte çanta yakaladı” diye konuştu. TMd olarak halka sahte malı almamaları konusunda bilgilendirme yaparken milletvekilinin bile sahte çanta almasının bu alanda mücadeleyi sıkıntıya sokacağını belirten Kahveci “Bu konudaki bir diğer sıkıntı da mahkemelerin arama kararlarını geç almaları” diye konuştu.  Taklit mal üreticilerinin, artık şehir içinde rahat üretim yapamadığına dikkat çeken Kahveci “Türkiye’de sahte üretimi azaldı yapılanlar da şehir dışına kaydı. Türkiye transit ülke olduğu için de dışardan büyük miktarda sahte ve kaçak mal girdişi olabiliyor. Mesela Aydın’da bir hayvan barınağında taklit üreten tesis bulduk. Üretimin bir kısmı da Kuzey Irak’a kaydı. Oradan da Türkiye’ye taklit ürün geliyor” dedi.

star

Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,444 µs