En Sıcak Konular

CHP'de kırmızı alarm

13 Eylül 2012 08:36 tsi
CHP'de kırmızı alarm CHP'li Çankaya eski Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın 'yamyam operasyonu'nda tutuklanmasıyla zor günler geçiren CHP'de kırmızı alarm verildi.

Parti Meclisi raporunda belediye başkanlarının mevzuata uyması ve özel yaşamlarına dikkat etmesi istendi. Teşkilat ve belediye arasındaki çatışma konusunda da 'disiplin uyarısı' yapıldı
 
CHP, parti belediyelerine yönelik operasyonlara karşı yol haritası hazırladı. Parti Meclisi (PM) raporunda, olası operasyonlara karşı ne yapılacağı anlatıldı.
 
Raporda, CHP'li belediyelere yönelik bir itibarsızlaştırma süreci yürütülmeye çalışıldığı belirtilerek, "Polis ve yargının çoğu kez kamu yararı amacının dışına taşan operasyonları CHP'li belediyelere yöneltilmektedir. Bu durum, belediyelerimizi yoğun iş temposu içerisinde mevzuatın ayrıntılarına tümüyle bağlı kalma sorumluluğu ile karşı karşıya bırakmaktadır. CHP'li belediye başkanları ve diğer seçilmişlerin günün 24 saati iş ve özel yaşamlarının izlendiğinin ve incelendiğinin farkında olan bir anlayışta olmalarını zorunlu kılmaktadır" denildi.
 
 OPERASYON "ÖNCESİ" GÖRÜŞELİM
 

Raporda "olası operasyon öncesi", Genel Merkez ile bağlantı kurulması gerektiğinin yer alması dikkat çekti. Raporda, "Olası operasyonların öncesinde - sırasında- sonrasında yapılması gerekenler konusunda Genel Merkez, il, ilçe örgütler ve belediyeler karşılıklı dayanışma esası içerisinde birlikte çalışacaklardır" denildi.
 
 KAMUOYU YOKLAMASI YAPILACAK
 
CHP'nin yerel seçimlerde Avrupa ile işbirliğine gideceği de belirtildi. Ayrıca 2012 Yılı Eylül ayından başlayarak, her üç ayda bir kamuoyu yoklamaları yapılacak. Bu çerçevede 2012 yılı Eylül ve Aralık; 2013 yılı Mart - Haziran - Eylül ve Aralık olmak üzere, yerel seçimler öncesi toplam altı kamuoyu yoklaması gerçekleştirilecek. Nüfusu 100 bin'in üzerinde olan seçilmiş 58 CHP'li belediyede ve 2009 seçimlerinde yüzde 5 ve daha az farkla kaybedilen; nüfusu 50 bin'in üzerinde olan seçilmiş 30 belediyede de nabız tutulacak.
 
 İŞBİRLİĞİ YAPIN YOKSA...
 

Raporda belediye çalışanlarına disiplin uyarısı da yapıldı. Raporda, "Her kademedeki parti ve belediye seçilmişlerinin karşılıklı dayanışma ve işbirliği içerisinde parti ve ülke yararı için birlikte çalışmaları gerekmektedir. Bu esası zayıflatıcı ve partinin gücünü ve imajını zarara uğratan girişimlerin parti hukukunda belirlenmiş disiplin işlemlerine tabi tutulacağı bilinmelidir" görüşü yer aldı.
 
Son olarak CHP'li Çankaya eski Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve bazı belediye çalışanları, kamuoyunda "yamyam operasyonu" olarak bilinen operasyon kapsamında tutuklanmıştı.
 
bugün


Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,835 µs