En Sıcak Konular

Sarı basın kartı iddiasına yalanlama

12 Eylül 2012 19:15 tsi
CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi'nin yazılı soru önergesine, Başbakan Yardımcısı Arınç tarafından verilen cevabına açıklama geldi.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Basın Kartı Yönetmeliğinde olmasına rağmen Genelkurmay Basın-Yayın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Daire Başkanlığı'nda hiçbir görevliye basın kartı verilmediğini ve bu konuda Genel Müdürlüğe herhangi bir başvuruda bulunulmadığını bildirdi.
 
BYEGM'den yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede, Başbakan Yardımcısı Arınç'a isnat edilerek ''Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Dairesi Başkanı ile bir yarbay, üç binbaşı, bir sekreter ve bir evrak memuru ile arşivciye'' de sarı basın kartı verildiği şeklinde yer alan haberin tamamen gerçek dışı olduğu belirtildi.
 
CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi'nin yazılı soru önergesine, Başbakan Yardımcısı Arınç tarafından verilen cevabın, haberi yapanlar tarafından sehven ya da kasıtlı olarak gerçek dışı ve eksik ifadelerle haberleştirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
''Zira Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın söz konusu yazılı cevabında, kamu kurum ve kuruluşlarında hangi görevlilere basın kartı verilebileceğine ilişkin olarak 23 Mart 2001 tarihli ve 24351 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Basın Kartı Yönetmeliği'nin 'Basın Kartı Alabilecek Kamu Görevlileri ve Kontenjanlar' başlıklı 20'nci maddesine yer verilmiş ve yalnızca basın kartı verilebilecek kamu kurum ve kuruluşları ile kontenjanları sayılmıştır.
 
Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın verdiği cevapta, haberde iddia edilen 'Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Daire Başkanı ile bir yarbay, üç binbaşı, bir sekreter ile bir evrak memuru ve arşivciye de sarı basın kartı verildiği' şeklindeki hiçbir ifade yer almamıştır. Dolayısıyla Sayın Bakan'a aitmiş gibi haberleştirilen söz konusu ifadeler tamamen haberi yazan muhabir ya da yayın kuruluşunun hayal ürünüdür.
 
Diğer taraftan, yapılan incelemede; Basın Kartı Yönetmeliği'nde olmasına rağmen Genelkurmay Basın-Yayın Halkla ilişkiler ve Tanıtım Daire Başkanlığı'nda hiçbir görevliye basın kartı verilmediği ve bu konuda Genel Müdürlüğümüze herhangi bir başvuruda bulunulmadığı da tespit edilmiştir.
 
Arzu edenler, Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın, soru önergesine vermiş olduğu yazılı cevaba Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin resmi web adresinden ulaşabilirler.''

aa
 

Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,102 µs