En Sıcak Konular

''Kılıçdaroğlu o bilgiyi vermek durumunda''

12 Eylül 2012 18:12 tsi
''Kılıçdaroğlu o bilgiyi vermek durumunda''
Başbakan Yardımcısı Atalay, Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar'daki patlamanın ardından ortaya attığı iddiaları değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 24 TV'nin canlı yayınında Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç'un sorularını yanıtladı.

Atalay, CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar'da meydana gelen patlama olayının ardından ileri sürdüğü iddialarla ilgili sorulan bir soru üzerine, ''Anamuhalefet partisi doğrusu çok büyük bir sorumsuzluk örneği gösteriyor, eşi bulunmaz bir sorumsuzluk örneği'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, şöyle konuştu:

''Emekli bir subay bilgileri verdi diyor. Emekli birisinden bilgi değil, aslında konuşmasının genelini gözden geçirirseniz bilgi değil de herkesin yorum ve tahminleri. Yani ortada bilgi diye bir şey yok. Tahmin yürütülüyor. Hepimiz dinledik o ilk gün televizyonlarda tahminler yürüten emekli generaller vardı. Ben de dinledim bir tanesini. Büyük bir öfke içerisinde, hiç ilgisi olmayan konuları da karıştırarak büyük bir hükümet karşıtlığı ifadelerle, sinirle, nefretle, öfkeyle açıklamalarda bulunuyor. Herhalde öyle birkaçının tahminleridir Sayın Kılıçdaroğlu'nun elindeki. Başka bir şey olduğunu sanmıyorum. Başka bir şey olsa vermesi lazım. Anamuhalefet partisi olmak çok ciddi bir konu. Ben hep söylerim, anamuhalefet, parlamenter sistemlerde iktidar yarısıdır. Anamuhalefet liderliği boş konuşma, dedikodu yapma, polemik yapma yeri değildir. Eğer böyle bir şey varsa soruşturma başlamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisine ulaşan bir bilgi varsa o bilgiyi vermek durumundadır.''
 
Böyle bir partiye bu toplum itibar etmez

Kılıçdaroğlu'nun, ''Buna kaza görüntüsü verilebilir'' yönünde bir sözünün olduğunu kaydeden Atalay, CHP Genel Başkanını bu sözleri nedeniyle eleştirdi. Soruşturmadan ne çıkarsa çıksın, gerçek sebeplerin bulunması durumunda bile Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşlerini zaten belirlemiş durumda olduğunu anlatan Beşir Atalay, ''Şöyle bir anamuhalefet partisi düşünebilir misiniz? 'İnşallah bu bir sabotajdır' diye içinden dua eden ve bunu körükleyen, bu yönde kanaat oluşturmaya çalışan bir anamuhalefet. Nedir bundan kazancı? Biraz daha kaos olsun, biraz daha hükümeti suçlamaya dönük şeyler gelişsin. Başka hiçbir şey yok'' diye konuştu.

CHP'nin, hükümeti ve TSK'yı yıpratmak istediğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Atalay, ''Şu anda Necdet Paşa, yanlışların üzerine kararlılıkla giden, gerçekleri arayan, hukukun içinde çalışmaları yürütme yönünde çaba sarf eden bir Genelkurmay Başkanımız ve demokrat bir tutum içinde'' ifadelerini kullandı.
 
Terörde mücadele

Türkiye'deki terörün daima uluslararası alanla irtibatlı olduğunu vurgulayan Atalay, örgütün zaman zaman Türkiye aleyhine, uluslararası alanının taşeronluğunu yaptığını söyledi.

Terörün, sürekli büyüyen gelişen Türkiye'nin önünü kesme, içe kapatma, iddialarından vazgeçirme gibi uluslararası boyutları olduğunu ifade eden Atalay, ''Terör örgütü daima taşeronluk yapmıştır. Şu anda da çok ileri bir taşeronluk görevi görüyor. Şunu herkes bilsin: Terör örgütün herhangi bir dava ile falan ilgisi yok. Özellikle şu konumunda, yani Türkiye aleyhine hangi düşmanlık gerekiyorsa terör örgütü onu yapıyor şu anda'' diye konuştu.
 
Düşürülen Türk savaş uçağı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Akdeniz'de düşen Türk jetinin Suriye uçaksavarlarıyla düşürüldüğüne dair ipuçlarının netleştiği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Atalay, ''O gün zaten Bülent Bey açıkladı. O yönde netleşme var ama bunun başka şeylerde de bir iki analizle de teyidi gerekiyor. Genelkurmay Başkanlığı o teyit yönündeki çalışmayı yaptırıyor orada çok emin olmak için. Bu konuda çalışmalar adli tıbbın da karıştığı diğer kurumların da rol aldığı çalışmada bunun füzeyle düşürüldüğü, vurulduğu yönündeki tespit yapıldı ama bunun yeni bir çalışmayla analizle havacılık birimlerinde teyidi gerekiyor sonra da açıklaması yapılacak'' ifadesini kullandı.

aa


Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,916 µs