En Sıcak Konular

Meclis'in ilk mesaisi: Sınır ötesi operasyon

12 Eylül 2012 16:37 tsi
TBMM açıldığında ilk görüşülecek konulardan birisi tezkere olacak

TBMM Başkanı Cemil Çiçek , TBMM ’nin ilk mesaisinin sınır ötesi operasyon olacağını açıkladı.

Çiçek, terör konusunun 17 Ekim'den önce Meclis gündemine gelebileceğini belirterek, “Gönül arzu ediyor ki bu çok önemli bir müzakere olsun. Terör meselesini 1/1.000.000 ölçeğinde değil de 1/1.000 ölçeğine indirerek konuşabilsek. Alınan tedbirlerin sonuçlarını da iyi değerlendirerek, daha birlikte bir çözüm çabası içine girilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: 'Ben olsam bu meselede şu tedbirleri alırım' diye daha somut tedbirler üzerinden bir şey yapılabilirse... Bu arayışa neden ihtiyaç oluyor? Biz etnik, bölücü, ayrılıkçı terörle 30 yıldır uğraşıyoruz; diğer terör örgütleri ise biraz daha eski. Bu kadar sene terörle uğraşıp da bunun bilimsel temelleri üzerinde yapılmış araştırma yok. Şu an 48 araştırma var. Önemli kısmı da polis akademisi ve Genelkurmay'ın, yani güvenlik bürokrasinin araştırmaları.” TBMM Başkanı konunun üniversitelerin faaliyetleri arasında da yer alması gerektiğini belirterek, “Terörle sadece güvenlik güçlerinin uğraşması yeterli değil” şeklinde konuştu.

KONUNUN PARTİLER ÜSTÜ ELE ALINMASINI İSTEDİ

Konunun çözümünde sadece güvenlik konseptinin yeterli olmayacağını belirten Çiçek, “Dünyada terör devlet sorunudur. Bunu böyle kabul etmediğimiz takdirde siyasi tartışmalar buradan başlıyor. Devlet sorunu olarak kabul ettiğimizde merkezinde Hükümet olmak üzere herkese düşen görevler var. Bu kadar zaman Türkiye 'nin canını yakan olay, bana göre Türkiye 'nin en önemli iki milli meselesinden biridir. Kıbrıs meselesi kadar önemli konudur terör. Milli mesele söz konusu olduğunda da partiler üstü algılanması, değerlendirmelerin de ona göre yapılması lazım. Partiler arası bir mesele gibi kabul edildiğinde siyasi tartışmaların konusu oluyor. Konuya benim partimin, sizin partiniz menfaati olarak değil partiler üstü anlayışla, milletin menfaati açısından bakmak lazım” dedi.

“VATANDAŞ KARAMSARLAŞIYOR”

Çiçek, çok fedakar, canını dişine takmış bir güvenlik gücü olduğunu söyleyerek, “Sayısı 3-5 binin üstesinden gelemiyor mu? Vatandaşın düz olarak sorduğu soru budur. Eğer siz güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvvetlerimizin karşısına 3-5 bin kişilik terör örgütünü koyarsanız, rakamsal büyüklüktür, silah üstünlüğü vesaire nasıl oluyor da bunun üstesinden gelinemiyor diye bir güvensizlik, karamsarlık, endişe ortaya çıkıyor” dedi.

Çiçek mutabakat çağrısının cumhurbaşkanlığı adaylığı olasılığına bağlanmasını ise, “ Türkiye 'nin bir başka eksikliği... Bu bizim alışkanlığımız. Türkiye 'nin bir alışkanlığı, konuya değil konuşana bakarlar” şeklinde yanıtladı.

DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI

Kendisine BDP ’li milletvekillerinin dokunulmazlığının sorulması üzerine de Cemil Çiçek şu cevabıı verdi, “Ben kendileriyle görüşmedim. Dokunulmazlık konusu önemli ve hassas bir konu. Meclis'te şu ana karda 770 civarında dokunulmazlık dosyası var. Dokunulmazlığın kaldırılıp kaldırılmaması hukuki bir işlem değil, siyasi bir karar. Yargı diyor ki; dokunulmazlığın kaldırılmasının istendiği suçlar açısından bakın, bunu Meclis'te değerlendirin. Kaldırırsanız ben buna devam edeceğim, kaldırmazsanız kenara alacağım, zaman aşımı da işlemiyor milletvekilliği bittikten sonra kaldığı yerden devam edeceğiz" deniyor.

Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,031 µs