En Sıcak Konular

Özhaseki Kılıçdaroğlu'na açtığı tüm davaları kazandı

12 Eylül 2012 12:47 tsi
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk iddiaları sonrasında açtığı bütün tazminat davalarını kazandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk olduğu iddiaları sonrasında tazminat davaları açan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "14 davadan 3'ü sonuçlandı ve toplamda yaklaşık 70 bin TL'lik tazminat ediyor. Ben para peşinde değilim, bu onur ve haysiyet meselesi. Çıkıp iftira attıklarını söylesinler ve özür dilesinler, tüm davaları geri çekerim" dedi.  

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kılıçdaroğlu'nun iki yıl kadar önce ortaya attığı yolsuzluk iddiaları sonrasında açtığı 14 tazminat davasından 3'ünün sonuçlandığını açıkladı. Başkan Özhaseki, "İki yıl kadar önce ana muhalefetin genel başkanı Meclis'te elinde bir dosya sallayarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni suçlayan ifadelerde bulunmuştu. Sayın Başbakan doğru cevaplar verdiği halde bununla yetinmemişti.

Daha sonra aslında olayın iç yüzünü anladığı halde bir algı idaresi ile meşgul olmuş, girilen seçim sürecinde her mitingde Kayseri, belediye ve şahsımı telaffuz ederek suçlamalara devam etmişti" diyerek, bu süreçte sadece yargının kararını beklediklerini bildirdi. "Türkiye'deki herkese neydi bu konu deseydiniz hatırlayan olmazdı herhalde. Belediye bünyesine dışarıdan dahil olmuş bir arkadaşın para almasıydı. Biz bunu yargıya intikal ettirmiştik. Bizim müracaatımız üzerine yargı kararını vermiş ve kesinleşen bir hüküm vardı" diyen Başkan Özhaseki, "Niye bu dosyayı gündeme getirdiler ve tersinden bir takım olayları saptırarak gündem oluşturmaya çalıştıklarını ben de bilmiyorum.

Bütün bunları bilerek ve isteyerek bir yıla yakın bir süre devam ettirdiler. Kendilerine yakın gazeteler ve televizyonlarda yayınlattılar. Çarpıtılmış bilgileri durmadan vermeye devam ettiler. Tabi bu olay karşısında yargı yeniden dosyayı ele aldı. Savcılık 3 kişiyi görevlendirdi. Bir yıla yakın süre dosyayı gördüler. İkinci kere inceleyerek bana göre hukuki olmayan bir şekilde karar verilmiş bir dosya üzerinde yeniden karar verdiler. Bu söylenenlerin hepsinin iftira olduğunu söylediler" diye konuştu.

"İdari yargı da karar verdi ve yapılan işlerde belediyenin kusurunun olmadığını belirterek dosyayı kapattı" diyen Özhaseki, şunları söyledi: "Bunlar CHP'nin kurumsal yapı itibari ile yargıyı baskı altına alma çabaları ile birlikte oldu. 19 milletvekili ile birlikte gelmeler, duruşmalara girmeler, savcıları ziyaret etmeler, buna benzer baskılarla birlikte bağımsız yargı bir karar verdi. Takke düştü kel göründü ve kendilerine dürüst imajı vermeye çalışanların gerçek yüzü ortaya çıktı. Şimdi sıra bizde. Şahsım itibari ile Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekillerine 6 dava, CHP ve Sözcü gazetesine dava açtım.

Bu tazminat davalarının 14'ünden 3'nde yargı karar verdi. İlkinde 15 bin TL, ikincisinde 25 bin TL, üçüncüsünde ise 12 bin TL, toplam 52 bin TL tazminata hükmetti. Herhalde faizi ve dava ücreti ile 70 bin TL'ye varıyor. Ben bunları tahsil edeceğim. Bu mesele bir para meselesi değil. Bu mesele namus ve haysiyet, onur mücadelesi, biz bunu verdik. Şimdi önlerinde bir seçenek var, ya çıkacaklar Kayseri'den, şahsımdan ve mesai arkadaşlarımdan özür dileyecekler. İftira ettiklerini, yalan söylediklerini kabul edecekler, yoksa sonuna kadar hukuk mücadelemi devam ettireceğim. Kuruşuna kadar bu tazminat davalarında hak ettiğim paraları alacağım. Çıkan para da yüksekçe bir miktar. Yoksa her yerde iftira attıklarını, müfteri olduklarını her fırsatta söyleyeceğim.

Sonra da aldığım bu paraları şahsıma kullanmayacağım, gerek sucuk partilerinde ve sosyal içerikli yardımlarda kullanacağım. Madem ki şahsıma, belediyeye ve Kayseri'ye iftirada bulundular. Bunun cezasını çekecekler. Bu parayı verecekler ve bu parayı da Kayseri alacak. Unutulmasın ki bu tür iftira ve yalana dayalı siyaset anlayışı birçok başarılı iş adamını siyasetin dışına itiyor. Benim yaptığım biraz da bu insanlar için erdem mücadelesiydi. İlk günden itibaren bana destek veren tüm sivil toplum örgütlerinin hepsine telefon ederek veya mail atarak destek verenlere teşekkür ediyorum.

Birincisine ödeme emri gönderdik, 15 bin TL idi. Dava masrafları ile 20 bin TL tutuyordu. Kılıçdaroğlu yatırdı. İkincisi 37 bin TL, o da dava masrafları ile birlikte artacak, yatıracaklar, ödeme emri göndereceğiz. Ödemezlerse icra yoluna gideceğiz. Çıkıp da kusura bakmayın aldatıldık, bize bir dosya geldi, biz de üzerine balıklama atladık, iftira ettik, yalan söyledik, hakkınızı helal edin derlerse davaların hepsini geri çekerim. Bu dava onur ve haysiyet meselesidir."

Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,459 µs