En Sıcak Konular

KCK davasının 3.duruşması

12 Eylül 2012 12:17 tsi
Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 35'i tutuklu, 1'i firari 44 sanığın yargılandığı davanın 3. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce büyük salonda görülen duruşmaya, çoğu gazeteci 35 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Mahkemenin dünkü ara kararı sebebiyle BDP'li Milletvekilleri Hasip Kaplan ve Ertuğrul Kürkçü'nün aralarında bulunduğu seyirciler duruşmaya alınmadı.

Duruşmada, söz alan sanık avukatlarından Ercan Kanar, mahkemenin dün verdiği karardan geri dönmesini gerektiğine inandığını belirterek, şöyle konuştu:

''Yargılamayı demokratik yürütmek önemlidir. Biz de duruşmaların düzenli olmasını istiyoruz ama böyle toplumsal davalarda gerilimlerin olması doğaldır. Bir bardak suda fırtına koparılıyor ve bu sizden kaynaklanıyor. Duruşma düzenlemesini devletin yapması gerekir. Bu avukatın suçu değildir. Siz lüzumsuz bir gerginliğe yol açtınız, sabırlı yönetmeliydiniz.''

Avukat Kanar, duruşmanın sesli ve görüntülü yapılmasını ve mahkemenin dün verdiği ara karardan geri dönmesini talep etti. Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Alçık ise avukat Kanar'ın sözlerine karşılık ''Mahkememiz gayet sabırlı davranmaktadır'' dedi.

Söz alan sanık avukatlarından Baran Doğan ise toplumsal davalarda böyle gerilimlerin yaşanmasının normal olduğunu belirterek, dünkü ara karara itiraz ettiğini söyledi.

-Savcı taleplerin reddini istedi-

Taleplerle ilgili görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı İsmail Işık, sanık ve sanık avukatlarının tercüman aracığıyla Kürtçe savunma yapma taleplerinin CMK'nın 202/1 maddesine göre, ''meramlarını anlatabilecekleri kadar Türkçe bildikleri'' gerekçesiyle reddedilmesi istedi. Savcı Işık, sanık avukatlarınca yapılan sanık yakının oturma, iddianamenin iadesi ve duruşma salonun fotoğrafının çekilmesi usul ve yasaya uygun olmadığı gerekçesiyle reddi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Alçık, talepler konusunda karar vermek üzere duruşmaya ara verdi.

Bu arada, adliyede alınan güvenlik önlemleri kapsamında duruşma salonuna sadece ana bloktan giriş sağlanabiliyor. Salona geçiş yapılan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durmasına izin verilmiyor.

-Ceza istemleri-

Sanıklar Nurettin Fırat, Ertuş Bozkurt, Mazlum Özdemir, Turabi Kişin, Ramazan Pekgöz, Şehmus Fidan, Hüseyin Deniz, Yüksel Genç, Nevin Erdemir, Semiha Alankuş, Davut Uçar ve Kenan Kırkaya'nın, ''silahlı KCK/PKK terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan 15 ile 22,5'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, Ziya Çiçekçi, Saffet Orman ve Enis Yalçın'ın ''silahlı KCK/PKK terör örgütü üyesi olmak'' ve ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek'' suçlarından 9,5 ile 20'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianamede, Çağdaş Ulus, Zeyneb Ceren Kuray, Sibel Güler, Mehmet Emin Yıldırım, Zuhal Tekiner, İrfan Bilgiç, Ömer Çelik, Haydar Tekin, Ömer Çiftçi, Selahattin Aslan, Dilek Demiral, Nahide Ermiş, Çağdaş Kaplan, Nilgün Yıldız, Çiğdem Aslan, Cihan Ablay, Sadık Topaloğlu, Ayşe Oyman, İsmail Yıldız, Fatma Koçak, Oktay Candemir, Pervin Yerlikaya Babir, Şerafettin Sumeli, Eylem Sürmeli, Sultan Güneş Ünsal, Murat Eroğlu, Ülkem Evrim Kepenek, Hamza Sumeli ve Arzu Demir'in de ''silahlı KCK/PKK terör örgütü üyesi olmak'' suçundan 7,5 ile 15'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

aa

Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,576 µs