En Sıcak Konular

Altın fiyatlarının bugünkü seyri: Altın analizi

12 Eylül 2012 11:32 tsi
Altın artacak mı düşecek mi? Altın fiyatlarının yükselişi devam eder mi? Altın ne olur? İşte günün altın analizi ve yorumları

İntegral Menkul ( http://www.integralmenkul.com.tr ) Tarafından, Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın kontratlarında geçtiğimiz hafta olumsuz sonuçlanan ABD, Tarım Dışı İstihdam verisi sonrası sergilenen sert yükseliş, hareketinin FOMC toplantısı öncesinde teşvik söylentilerinin, artmasına da bağlı olarak 1725$ seviyelerinin destek olarak, algılandığını gördük. Günün ilerleyen saatlerinde Moody's'in ABD Bütçe, görüşmeleri Borç/ GYSİH oranında aşağı yönlü aşağı yönlü bir trend, trend üretmezse, kredi notunun AA1'e indirilebilir açıklaması sonrası, 1738 seviyelerine doğru alımlar etkili olmuştu. Altın kotasyonunda , bu sabah itibariyle işlemlerin 1735,5$ seviyesinden gerçekleştiğini, görmekteyiz.
Yatırımcılarımızın bu aşamada, olası düşüşlerde 1725,5$ /, 1725$ seviyelerinden alış yapmalarının, 1720$ seviyesinin altını stop, seviyesi olarak, 1732/1733$ seviyelerini ise hedef noktalar olarak, belirlemelerinin uygun olabileceğini düşünmekteyiz. Bugün açıklanacak, Almanya Anayasa Mahkemesi ECB Bono Kararı takip edilmelidir.

GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından, Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Commerzbank emtia uzmanları tarafından yayımlanan bir raporda yer, alan analizlere göre, güçlü ülkelerin merkez bankalarının altın, alımlarına, gelişen ülkelerdeki merkez bankalarının da katılmasıyla, geçtiğimiz yıl merkez bankaları tarafından alınan 458 tonluk oranın, üstüne çıkılabilir.

Bu yıl şu ana kadar merkez bankaları tarafından, yapılan altın alımı 254 ton oldu. Moneynews.com'un haberine göre, Güney Afrika'daki platin madenlerinde devam eden grevlerin altın, madenlerine de sıçrama ihtimali, dünyadaki altın arzının yüzde 60'ını, oluşturan bir kaynakta sorun yaratabilir.

Bunun yanında Commerzbank, analistleri, Avrupa ve ABD'de devam eden siyasi belirsizliğin, altının, güvenli liman statüsüne katkıda bulunmasından dolayı sarı metalin, fiyatının bir süre daha düşmeyeceğini öngördüğü gibi hedef olarak da, 1900 seviyesinin hedefleneceğini belirtti.

Altın fiyatları 1742 seviyesine kadar yükseldikten sonra kar, realizasyonlarına maruz kalmış ve bu kar satışları ile 1725 desteğine, kadar gerilemiştir. Genel olarak baktığımızda altın fiyatlarındaki, sakinliğin yarın akşam ki FED toplantısından çıkacak olan sonuçla, ilgisi olduğunun ve yatırımcıların özellikle bu haber öncesi, pozisyonlarını artırmak istemediği gözlemlenmiştir.

Bu nedenle de gün, içerisinde 1740 ile 1725 seviyeleri arasında hareketlerine devam eden, altın fiyatları yarın FED'den çıkacak QE3 kararına göre sert, hareketlere maruz kalması beklenilmektedir. Eğer altın bugün kar, realizasyonlarına devam ederse gün içerisinde daha önce test ettiği, ancak kıramadığı 1725 desteğini kırması gerekmektedir. Aksi takdirde, yukarıda belirlediğimiz bant bir müddet daha devam etmesi, beklenilmektedir.

Pivot 1721, Destek 1728-1721-1714, Direnç 1747-1760-1770

Egemen Menkul Kıymetler ( http://www.egemen.com ) Tarafından, Hazırlanan Altın ve Gümüş Fiyatları Analizi:
Altın fiyatları dün vurguladığımız 1.740$ direncine yaklaşmış, bulunuyor. Büyük aracı kurumlardan altın fiyatlarıyla ilgili hedef, fiyatlarını yukarı yönlü revize etme haberleri gelmeye başladı. Afrika, 'daki platin madenlerinde süren grevin altın madenlerine de sıçrama, ihtimali, Avrupa ve ABD 'deki siyasi belirsizlik, yeni parasal, genişlemeler altının fiyatının yukarı beklememizi gerektiren başlıca, sebeplerdir.

1.732-1.729-1.721- 1.710$ seviyelerini destek olarak, gördüğümüz altının ons fiyatı için bugünkü direnç noktalarımız ise, 1.740- 1.768-1.790-1.810$ dirençleri bulunmaktadır. ABD dolarının yönü, iyi izlenmeli..., GÜMÜŞ, Risk iştahının emtialar tarafındaki en iyi göstergelerinden birisi, olan ve en sert, en rasyonel tepkiyi veren gümüş fiyatları, dün ABD, dolarının zayıflamasından aldığı güçle yukarı hareketini devam, ettirdi.

Bugünkü işlemlerinde daha yatay ancak pozitif olduğunu, gözlemlediğimiz gümüş ons fiyatı için, 33.51-33.20-32.95$ seviyelerini, destek noktalarımız olarak kabul ediyoruz. 33.90-34.15-34.45-34.80$, seviyeleri ise bugün gümüş fiyatları için direnç noktalarımızdır.

ESM, kararının olumlu çıkması ve FED 'in QE3 mesajı vermesi halinde bile, bunların fiyatlara büyük oranda yansıdığını düşündüğümüzü vurgulamak, istiyoruz.



Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,470 µs