En Sıcak Konular

Mısır'dan İsrail'e eşek yok !

12 Eylül 2012 09:37 tsi
İsrail, Mısır'dan 100 bin eşek ithal etmek istedi. Yeni Müslüman Kardeşler hükümeti siyasi nedenlerle İsrail'e eşek satışını reddetti.

Veteriner Dr. Muhammed Abduzzahir Fehmi, İsrail'in Mısır'a birkaç hafta önce resmi bir talep gönderdiğini ve bu talepte İsrail'in kanser hastalığıyla ilgili bilimsel çalışmalarda derilerini kullanmak amacıyla 100 bin eşek ithal etmek istediğini belirtti.

Hükümetin, İsrail'in bu teklifini reddettiğini söyleyen Dr. Abdüzzahir, Filistin-Arap Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, bu talebin ilk olmadığını, tıbbi araştırmalarda kullanılmak üzere daha önce de batı ülkelerinin Mısır'dan eşek ithal etmek istediklerini, daha önce Japon bir firmanın eşek derisinden ilaç üretmek için bir milyon eşek talebinde bulunduğunu söyledi.

Japon Komaho İlaç Sanayi Şirketi'nin yaklaşık iki yıl önce Mısır Hükümeti'ne yarım milyar dolar değerinde finansal anlaşma ile 1 milyon eşek satın alma talebinde bulunduğu belirtildi.

Birçok Doğu Asya ülkesine ihraç edilen ve Japon ilaç sanayinde kullanılan ve eşek derilerinden elde edilen madde temin ediliyor. Birçok eşek türü üzerinde yapılan araştırmalar neticesinde Mısır eşeğinin en uygun tür olduğu saptandı.

Hindistan, Tayland, Amerika, Vietnam ve Afganistan'dan ithal edilen eşeklerin de aralarında bulunduğu birçok tür üzerinde yoğun bir araştırma yapıldığı ve netice olarak ise Mısır eşeğinin cildinin kalın olması sebebiyle, şirketin aradığı madde bakımından zengin olduğu belirlendi.

Devrik lider Hüsnü Mübarek döneminde İsrail'e doğalgaz ihraç edilmesi ve anlaşmanın iptal edilmesi halen Mısır gündeminde tartışılıyor. (H.Planet)



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,663 µs