En Sıcak Konular

'Bütün alanlarda tam destek'

11 Eylül 2012 18:43 tsi
'Bütün alanlarda tam destek' Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye ile hem ikili ilişkiler, hem bölgesel, hem de uluslararası konularda fikir birliği bulunduğunu ifade etti. Azerbaycan lideri, bütün ilişkilerin kardeşlik, dostluk ve samimiyet çerçevesinde gelişerek devam ett

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın Gebele şehrindeki Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda yaptığı konuşmada Erdoğan'a sık sık "Aziz gardaşım" diye hitap eden Azerbaycan lideri, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısının da verimli geçtiğini ifade etti. Aliyev, bugün yapılan toplantıda Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin İzmir'de yapılan birinci toplantısında alınan kararların uygulanması ve gelecekte yapılacak işler ilgili çok geniş müzakereler yapıldığını aktardı.

Türkiye ve Azerbaycan arasında hiçbir alanda fikir ayrılığı olmadığını belirten İlham Aliyev, hem bölgesel, hem de uluslararası konularda fikir birliği bulunduğunu ifade etti. Aliyev, "Bütün alanlar ve uluslararası kuruluşlarda ülkelerimiz bir birini destekliyor. Bu destek bizim, bölge ve dünya için önemlidir." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, yaklaşık 20 yıldır devam eden Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili son gelişmeler konusunda da Başbakan Erdoğan'a bilgi verdiğini kaydetti. Aliyev, Dağlık Karabağ sorununun barış yolu ile ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözmek istediklerini belirtti. Aliyev, "Ancak Dağlık Karabağ sorunun çözümüne, Ermenistan'ın ikiyüzlü ve yapıcı olmayan tavrı engel oluyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ekonomik ilişkilere de değinen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ancak mevcut ticaret hacminin yetersiz olduğunu, bunu daha da artırmak istediklerini vurguladı. Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) alanında da çalışmaların devam ettiğini söyleyen Aliyev, projeyi 5 yıl zarfında bitirmeyi hedeflediklerini aktardı.

Aliyev daha sonra iki ülke arasında yapılan işbirliğinin diğer alanlardaki çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

İki ülke bakanlarının bugün Gebele'de görüşmeler yaptığını söyleyen Aliyev, bu görüşmelerin aynı zamanda çok samimi, olumlu olduğunu ve bütün görüşmelerin dostluk ve kardeşlik ilişkileri çerçevesinde devam ettiğini kaydetti.

Aliyev konuşmasının sonunda bir daha iki ülkenin bir birine desteğini sürdürdüğüne vurgu yaptı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının ardından bir dizi anlaşma imzalandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ortak basın toplantısından önce ilgili bakanlar ve kurum temsilcileri 'kombine taşımacılığı geliştirilmesi', 'diplomat değişimi', 'tohumculuk ortak kurumunun teşkili', 'arama-kurtarma hizmetlerinin koordinasyonu', 'standardizasyon', 'Türkoloji' ve 'devlet televizyonları arasında işbirliği' alanlarındaki anlaşma, mutabakat zaptı ve protokollere imza attı.

(CİHAN)



Bu haber 917 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,373 µs