En Sıcak Konular

'Saldırıyı üstlenen grubu biliyoruz'

11 Eylül 2012 18:34 tsi
'Saldırıyı üstlenen grubu biliyoruz' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sultangazi'de meydana gelen terör saldırısını üstlenen grubu bildiklerini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şu anda Suriye'de yapılacak olan seçimlerin inandırıcılığı yoktur. İnandırıcılığı olmayan bir zeminde yapılacak bir seçimin sonucu da malumdur. Şu anda tamamıyla Suriye'de adeta bir iç savaş havası var. Böyle bir ortamda yapılacak olan seçimin sonucu daha şimdiden bellidir'' dedi.

Başbakan Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı ilham Aliyev, ikincisi yapılan Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Yapılan açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Sultangazi'de meydana gelen terörist saldırı ile ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:

''Sultangazi'deki terörist saldırıyla ilgili, tabii gelen bilgiler noktasında üstlenen grubu şu anda biliyoruz. Polis karakoluna yapılmış olan saldırı, bir şehidimiz var. Bunun yanında 4 polisimiz ve 2 vatandaşımız yaralı durumda. Yaralılarımız hakkında ağır olmadıkları istikametinde bilgi aldım. Kendilerine Allah'tan şifalar diliyorum. Şehidimizin yakınlarına da sabır temenni ediyorum. Bir canlı bomba bildiğiniz gibi olay, tabii kimliği her şeyi tespit edilmiş durumda. Tabii bunun yine ilintileri, bağlantıları ayrıca şu anda bütün istihbarat kurumlarımız, emniyet teşkilatımız tarafından da takip ediliyor.''

-''Suriye'de sağlıklı bir demokratik zemin yok''-

Başbakan Erdoğan, ''Suriye seçim kararı aldı. Esed, 'Kaybedersem giderim' diyor. Bu hamlesini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Şu anda Suriye'de yapılacak olan seçimlerin inandırıcılığı yoktur. İnandırıcılığı olmayan bir zeminde yapılacak bir seçimin sonucu da malumdur. Şu anda tamamıyla Suriye'de adeta bir iç savaş havası var. Böyle bir ortamda yapılacak olan seçimin sonucu daha şimdiden bellidir.

Bundan önce de biliyorsunuz bir sandık getirdiler ortaya ve bu sandıkta da zaten Suriye halkı büyük çoğunluğuyla gitmedi. Çünkü sağlıklı bir yapı söz konusu değildi. Burada bir defa sağlıklı bir yapıya geçilmeden yapılacak seçimlerin hiçbir kıymetiharbiyesi yoktur. Nitekim Cenevre'de alınmış olan kararlar vardı. Bu Cenevre kararlarına Suriye rejimi uymamıştır. Zaten buna uymuş olsaydılar çok daha mesafe alınırdı. Kofi Annan'ın bırakıp gitmesinin sebebi bellidir. Şu anda Sayın İbrahimi böyle bir görevi yüklenmiş vaziyette. Fakat görevinin ne kadar ağır olduğunu da hemen şimdiden ifade etmiş vaziyette. Dolayısıyla böyle bir ortamda sağlıklı bir demokratik zemin yoktur. Sağlıklı bir zemin olmayınca da buradan çıkan sonuçların kabul edilmesi de mümkün değildir.''



Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,173 µs